Cassi och Filip kan missa slutspelet


Iksus Cassandra Edberg fick i matchen mot Täby en smäll på knäet då hon föll i en duell med en Täbyspelare. Samtliga inblandade trodde att detta enbart var en smäll på knäet som skulle gå om och Cassandra kom även till match dagen efter för att testa om det skulle gå spela. Så blev det inte och under måndagen undersöktes Edberg. Under gårdagen la Cassandra upp följande bild på sin facebooksida och när nyheten nådde Innebandybloggen fick vi höra att hon förväntas vara borta i sex veckor. Joakim Bålfors gjorde en artikel i dagens VF där Edberg säger såhär om skadan som betecknas som en skada på det yttre ledbandet:

– Jag vill vara tillbaka till slutspelet. Läkarna trodde på sex veckor. Jag ska ha skydd och inte ha någon belastning på knät i två veckor till att börja med. Känns det bra kan jag säkert spela om sex veckor, säger Edberg till VF-sporten.

– Vi har inte gett upp hoppet om att hon ska vara tillbaka till slutspelet. Skadan kommer lite olägligt nu när man ska sätta femmor och hitta kombinationer inför slutspelet. Cassandra har dessutom varit riktigt bra på slutet, säger Iksutränaren, Jocke Sjöström.

***

IBK Dalens back, Filip Stenmark, fick även han sitt skadebesked under veckostarten. Stenmark har, även han, problem med knät och kommer bli borta helt från spel i tre veckor. Efter det kommer han att genomgå tester för att se om det håller innan han får börja återgå till att delta i övningar och liknande. Stenmark riskerar att missa en del av slutspelet, men vill det sig väl kan han vara tillbaka till ett möjligt slutspel. Just nu är mycket oklart.

Lindbergs kommentar:

Att Filip blev skadad var ju knappast det Dalen behövde. Nu gick det okej ändå senast mot Warberg bland annat, men han är en spelare som behövs i laget och framför allt när det börjar dra ihop sig i ett möjligt slutspel där det blir tuffare kamp och Filips närkampsspel kommer att behövas för Umeålaget.

Gällande Cassandras skada tror jag helt ärligt inte att det kommer ta ens sex veckor. Få brinner så mycket för innebandyn som familjen Edberg och det inkluderar såklart ”Cassi”. Jag tror att hon kommer vara tillbaka på planen snabbare än så, mycket tack vare att hon helt enkelt var på plats dagen efter skadan och trodde hon skulle kunna spela. Det brukar man, i min lekmannamässiga läkaranalys, inte kunna göra med ett skadat ledband. Därför tror jag att Iksu kommer kunna använda Edberg fullt ut när slutspelet drar igång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *