Comebacken är ett faktum



Innebandybloggen kan idag meddela för alla er innebandyintresserade att Innebandygalan gör comeback i år. Allstar, med arrangörsansvarige Adrian Karlsson Lind, har bestämt att staden behöver en gala där staden tillsammans kan summera säsongen och tog för några veckor sedan kontakt med oss här på Innebandybloggen för att vi skulle hjälpa till. Vi tackade såklart ja och såhär, några möten senare, kan vi idag meddela att den 5 maj i år kommer galan att äga rum – på Allstar.

– Det blir en avslutning på säsongen för lagen i staden. Det innebär bland annat en gala på kvällen, men även en allstarmatch under dagen som vi alltså arrangerar i samråd med Innebandybloggen, säger Adrian Karlsson Lind.

Oerhört kul tyckte vi såklart och den respons jag fått såhär långt har varit överväldigande positiv, vilket känns väldigt roligt. Allstarmatchen kommer att gå av stapeln på dagen den 5 maj som en kickoff på den här innebandydagen. Men mer om matchen, laguttagningarna, tröjvalen, formationer och liknande kommer att lanseras inom kort – även det här på innebandybloggen.

De lag som bjudits in till galan är stadens fem elitlag: Thorengruppen, IBK Dalen herr och dam, Iksu, Umeå City herr och dam, samt Sandåkern. Anledningen till att det inte blir fler lag är helt enkelt att alla som kommer på galan ska kunna sitta skönt och njuta av kvällen. De som inte är bjudna till galan kommer få möjlighet att köpa förköp till kvällen och är därför välkommna till hela stadens innebandyfest klockan 22. Mer information om det kommer också att komma ut här på innebandybloggen.

Allstar har, tillsammans med samarbetspartners som till exempel Helhet Reklam och Nöjesmagasinet City, tänkt dela ut priser i fem olika kategorier. Dessa fem kategorier är följande:

* Årets Kvinnliga MVP
* Årets Manliga MVP
* Årets Nykomling
* Årets Genombrott
* Årets prestation

Priserna håller hög klass och chockade då mig när de presenterades. Däremot kommer även priserna att presenteras vid ett tillfället.

– Vi kommer att skämma bort spelarna med en bankett, underhållning, god mat och våra bästa dj:s på plats. Priserna har vi valt att satsa på för att det ska kännas extra bra om man tar hem ett pris och därför valde vi att ta i. Vi vill att det här ska stimulera innebandyn och motivera spelarna att ge sitt allra yttersta och de här priserna är så pass bra och vi vill att det ska vara värt mycket att få ett pris. Det finns en hel del muskler bakom om vi säger så, säger Karlsson Lind.

Hur kom ni på allstar fram till att detta evenemang skulle göra comeback?

– Jag har varit lyhörd och hört vad innebandyspelare, före detta och nuvarande, har pratat om och då har man hört att folk önskat att någon skulle ta tag i det, så någon form av marknadsundersökning kan man nog kalla det. Det finns ett intresse för det här. Vi gjorde det här så sent som 2009 och nu kände jag att det var dags att dra igång det här igen och dessutom göra det som ett återkommande event.

På kvällen kommer det serveras mat, dryck och en gala där priserna delas ut. Det blir lite mingelfoto vid ankomst och under kvällen samt att det kommer vara lite olika överraskningar under kvällen.

– Det gäller att knyta flugan ordentligt kan man säga. Det här blir en kväll där man avslutar säsongen på allra bästa sätt, säger Karlsson Lind.

Varför har inte fler lag än dessa sju blivit inbjudna?

– Vi må ju vara en sportbar, men där har vi kännt att det funnits en god poäng i att vi knutit ihop ett samarbete med er på Innebandybloggen för att vara säkra på att vi bjudit sju lag från Umeå som är värda att vara här. Man kan alltid slå på stora trumman och bjuda ännu fler lag, men i och med att vi haft ett uppehåll på tre år vill vi köra det här i en lagom stor skala för att inte övergöra det. Det kommer vara runt 200 personer på galan och sedan är samtliga välkommna efter 22 och blir det här så bra som man hoppas kommer det här att växa till nästa år, det kan jag garantera, säger Karlsson Lind.

Innebandybloggen kommer stå för nomineringarna till priserna och efter det kommer en jury att utses som därefter kommer att bestämma vart priserna ska gå. Samtliga av de fem lagen som har bjudits in har någon nominering och därför finns det stor chans att någon i just ditt lag kommer att ta hem ett pris.

Priscermonin kommer även att underhållas med en hel del video där lokalens adekvata tv-utbud kommer att användas för att skapa den rätta känslan.

Under dagen spelas alltså en allstar match, men mer om den matchen kommer senare här på Innebandybloggen.

Har du frågor runt galan kan du vända dig till oss tre:
Adrian Karlsson Lind – [email protected]
Lars Lindberg – [email protected]
Jakob Arvidsson – [email protected]

9 kommentarer

  1. Citys damer som det enda div. 1 laget?! Vad tycker övriga div 1 lag från Umeå som ligger före i damettan? Märkligt

  2. Jag kan förklara beslutet att ta med Umeå City dam väldigt enkelt. Iksu Ungdom har många spelare under 18 år och de som tränat med a-laget därifrån kan Iksu välja att ta med i sin kvot av spelare. RIG kan vi helt enkelt inte bjuda då alldeles för många inte fyllt 18 år. Det gör såklart att många inte kan komma och det blir orättvist för de som inte kan komma. Vindeln är Umeåförknippat förvisso, men inte ett regelrätt Umeålag och därför valde vi Umeå Citys damer då IBF Dalen har samma möjlighet som Iksu, då de tillhör samma förening.

  3. Umeå city dam div snart 2! Shit vilka profiler att ha med på galan! År 94 fyller man arton i år så kan ju inte hänga på det..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *