Ett snabbare, effektivare och aggressivare Iksu


Iksus match är över och undertecknad har nu hunnit förflytta sig till Gammlia Arena. Jag har en del att säga kring det hela om allt runt bygget och hur någon förvärrat arenans rykte ännu mer inför helgens match, men mer om det senare.

Iksu vann dagens match mot Rönnby och ser man till trupperna på de två lagen känns det lite som att de här två lagen kommer spela SM-final senare i vår. Rönnbys trupp är nästan komiskt bra framåt. Trots att man hade tre riktigt namnkunniga kedjor idag hade man Alice Tonneman på bänken, och syster Touminen borta bakåt. Iksu saknade Cassandra Edberg och har en hel del sparkapital där. Egentligen bara Kais Mora och Djurgården som kan konkurrera och Moras är lite väl beroende av sin förstafemma – tror jag.

Sett till själva matchen fanns det en hel del att anmärka på. Victoria Wikström började direkt med att skaffa ett mentalt försprång på IBK Dalen-bekantingen Rebecka Norman. Det skulle så småningom leda fram till ett självmål i ordets rätta bemärkelse från Norman. Annars var det grym fart på tredjefemman med Emma Hellberg, som gjorde sin bästa helg i Iksutröjan i min mening, Emma Torikka – bäst på plan under de två första perioderna – Frida Eriksson, spelade rejält, rakt och snabbt, samt Frida Rydfjäll. Sara Wilhelmsson skötte defensiven i första hand och gjorde det bra trots en del slarv i andra och tredje.

Iksu spelade rakare, snabbare och kom till avslut på ett bättre sätt än tidigare under säsongen. Något jag efter matchen fick veta var direktiven från ledarhåll och inte var det någon skräll. Iksu trampade förbi Rönnby rejält i den första perioden och det blev matchvinnande. Frida Norström, som varit så bra den här säsongen, gjorde en av sina blekare insatser under säsongen. Jenny Gustafsson och Iza Rydfjäll fick också nöta bänk en del, Rydfjäll mindre då tränarduon uppmärksammade att Wilhelmsson/Torikka började spela backspel statiskt och skickade in Rydfjäll där. JG tyckte jag ändå gjorde en bra defensiv start på matchen. Hon låg tätt på Tuominen, Weiss och Hansen.

Framåt var dock Elin Tjärnström vass, som vanligt och Iksu vann rättvist. Starkt att besegra DIF och Rönnby på en vecka.

Matchens snyggaste stod Martina Söderqvist för när hon snurrade sig från bakom mål in i slottet och lyfte mot bortre krysset. Förtjänade nästan ett mål. I övrigt kul att se Petra Weiss i gästerna som faktiskt blommat ut till den potential hon hade under ungdomsåren. En av Sveriges största talanger av 86:orna – ännu större än Emelie Lindström trodde vissa – och först nu har hon fått ut sin kapacitet. Bäst i gästerna sett till de två första perioderna då så gott som allt kom från hennes klubba. Tungt skott dessutom.

Måste bara säga att jag gillar Ella Liljebäck i Sala Silverstaden. Otroligt orädd och jobbig att möta trots att hon bara är 93:a. Kul att se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *