SSL-omgången summeras


Umeå City åkte på säsongens kankse tyngsta förlust i dagens hemmamöte med nykomligen Tyresö Trollbäcken. City var det bättre laget genom hela matchen och skapade chanser nog för att vinna matchen, men stundtals var det lite väl desperata avslut, mycket skott i täck och inte riktigt den intensitet som krävdes – även om TT gjorde allt i sin makt för att sänka tempot, vilket kan vara en förklaring till det.

Gästernas målvakt Benjamin Löfdahl var fullständigt lysande och tog flera skott där man undrade hur killen hann positionera sig. Även Kevin Björkström var grym. Snabbhet, målfarlighet och en aura av självförtroende gjorde att han i mångt och mycket vann matchen tillsammans med Löfdahl.

I hemmalget ville Erik Forsgren mycket framåt, men bollen ville bara inte in. Tre mål blev det för City, men det fanns då chanser för minst det dubbla. Johan Lindgren friläge, Emil Johanssons straff, Fsons styrning på volley, skott från nära håll, Erik Nilssons öppna mål i den andra perioden där han träffar foten på Löfdahl och allt.

Förlusten blir knappast lindrigare med tanke på att TT gör sitt 3-3 mål efter en fullständigt solklar handssituation. Hemmalget ska starta en kontring när Andre Parnéus tar ner bollen med handen och spelar upp den och bara sekunder senare sätter Björkström 3-3-målet så självklart går det att förstå frustrationen från City i det läget. Domarna gjorde helt enkelt fel – och det blev kostsamt för hemmalaget.

Matchen i sin helhet var inte mycket till underhållning. Personligen satt jag mitt på läktaren med ett bord sedan något geni (helt seriöst, hur dum får man vara?) valt att bygga upp två ställningar med jättelampor framför pressläktaren. Som om den inte vore tillräckligt dålig redan? Detta ska såklart inte City ha någon kritik för utan det är kommunen som satt upp det och för dom är det helt enkelt bara att skämmas. Eller varför inte ta ner skiten. Nu har jag avreagerat mig. Det där är inte min ensak, det där får helt enkelt mina chefer ta tag i.

Åter till matchen. Gunnar Domeijs slängräddning i tredje var snygg och ska tituleras, även över 1000 personer på plats ska hyllas. Men där tar det stopp. Trist att säga, men den här matchen behövde faktiskt City vinna. Det hade de förtjänat och istället blir det kritiska fyra matcher som återstår. Storvreta, AIK, Jönköping och Warberg. Inga jättelätta matcher om vi säger så, men med bara en poäng upp till Mullsjö finns fortfarande chansen.

***

IBK Dalen fick revansch och bortaslog Sirius med 6-2. 0-2 vändes till 6-2 efter bland annat två poäng av Andreas Carlbom, som enligt uppgifter på plats var riktigt bra tillsammans med Samuelsson och Ketil Kronberg. Dalen nu uppe på en femteplats i Superligan, men även de hade nog sett Umeå City vann dagens match mot TT. Fyra poäng ner till Warberg som just nu ligger under sträcket.

Mer om den matchen får ni läsa i VF, då jag som ni säkert märkte, jag inte var på plats.

1 kommentarer

  1. City har minsann inte tur med någonting. Att domarna missade handsen är typiskt för ett lag i deras sitution. Men samtidigt är det jäkligt klantigt av den spelare som står närmast han som använde handen. Istället för att fullfölja situationen och tagit bort passningen väljer han att vända sig om om gestikulera mot domaren. Vilket gjorde att hela City stannade upp och koncentrerade sig på domaren. Otroligt onödigt, förmodligen såg inte domaren handsen annars hade han säkerligen blåst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *