Nyheter kring galan och viktig info


”Det går bra”. Ja, det var så Petter sjöng, men i dessa dagar är det väl vad Refused sjunger som är ”inne” att prata om. Personligen har jag ingen som helst koppling till bandet och är ingen överdriven musikkonsument i allmänhet.

Men anledningen att det går bra nu är flera. Twitter exploderar upp bland innebandyfamiljen, Innebandybloggen närmar sig 1000 ”gillningar” på facebook (har du inte gillat oss redan, så gör det här), men framför allt är det för att Innebandygalans koncept och form är så gott som klart. Måste hylla Adrian Karlsson Lind och Allstar för deras engagemang.

Det har framkommit en del frågetecken kring valen av lag och jag kan enkelt förklara tankegångarna, samt rätta ut en del frågetecken som dessutom tipsar spelare som absolut vill gå på Innebandygalan. Här nedan följer viktig information kring galan…

Vi har bjudit in stadens fem elitlag, plain and simple. Förutom dessa bjöds även Umeå citys damer med som Umeålag i division I. Sandåkern kommer med till galan i och med att de kommande säsong, liksom förra året, kommer att vara ett elitlag då den allsvenska platsen är säkrad. Anledningen till att IBF Dalen, Iksu Ungdom och RIG inte är bjudna är väldigt enkla.

Iksu Ungdom har flera spelare som inte är fyllda 18 år, men däremot finns de som tränat med a-laget och som faktiskt bidragit till a-lagets framgång under säsongen. Då har vi helt enkelt gjort så att vi gett klubbarna ansvaret för vilka spelare i föreningen de vill bjuda in. Iksu har alltså platser till att bjuda med de spelarna från Ungdom som de vill ha med.

Exakt samma sak gäller för IBF Dalen. IBK Dalen har möjlighet att ta med de som fyllt 18 år och som varit bidragande till a-laget eller som klubben helt enkelt själva känner att de ska få en inbjudan. Det är HELT OCH HÅLLET UPP TILL KLUBBARNA VILKA SOM BJUDS MED!

I RIG handlar det om ett fåtal tjejer som har åldern inne. Av de som väl har åldern inne kommer många att befinna sig på U19-VM och jag tvivlar på att de ställer in det. Killarna i RIG dras med samma problem, även om de inte har något U19-VM i år.

Vindeln är det sista laget som kan ha klämt tårna under våra fötter på damsidan. I och med att det här är Innebandygalan för Umeå så kände vi att linjen var tvungen att dras någonstans för att kunna garantera alla gäster komfortabla platser vid maten på galan. Därför valde vi de lag som valts och skulle vi bjuda in alla division I-lag på herrsidan skulle det helt enkelt inte rymmas. Just därför har valen fallit så som de gjort.

Från klockan 22.00 öppnas dörrarna och vill du vara säker på att komma in, håll ögonen öppna när förköpsbiljetterna till årets innebandyfest släpps.

MER INFO OM ALLSTARMATCHEN KOMMER UNDER DAGEN!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *