City jublar – Vindeln sörjer

FOTO: Privat

***

För några veckor sedan såg vi Sandåkerns herrar ställa upp för jubelbild på prick samma ställe.  Denna söndag var det Umeå Citys tur att få fira rejält i Östersunds sporthall.

Detta efter att laget säkrade nytt division-1 kontrakt efter seger mot Jemtland med 5-6. Stor hjältinna blev Marie ”Släggan” Häggström med sina tre mål.

– Fantastiskt skönt. Det känns som att vi vunnit VM-guld eller något, säger tremålsskytten då jag ringer upp henne på väg hem (det tar ju några timmar i buss).

– Vi gjorde egentligen ingen speciellt bra match, men vi fick till många riktigt bra kontringar och det är där vi vinner matchen, fortsätter hon.

Pressen innan matchen var enorm på Cityspelarnas axlar…

– Fast ändå inte lika mycket som i de tidigare matcherna tycker jag. Nu har vi ju börjat bli vana, säger hon – halvt på skämt, halvt på allvar.

I och med Umeå Citys sanslösa säsongsavslutning tystade spelarna mig och många andra kritiker.

– Jag förstår att ni räknade bort oss, men vi har hela tiden vetat vad vi kan. Vi är ett riktigt bra lag i våra bästa stunder, säger Häggström, som även vill skicka en passning med sympati till Vindelns IF – som alltså åker ur division I. De förlorade dagens match mot Skellefteå med 7-2.

– Det är sjukt att man åker ur en serie på 25 poäng. Jag tycker synd om Vindeln som har gjort en bra säsong. Ett kvalstreck hade inte skadat, säger hon.

Angående Vindelns fadäs så sammanfattade lagledaren Marcus Gunnarsson det hela på ett bra sätt via sociala medier:

”Sportens underbara värld rymmer alla tänkbara känslor. För knappt ett år sen fick vi tillsammans uppleva den största lyckan, men idag var det med motsatta känslor som vi avslutade denna säsong. Trots detta har man blivit en erfarenhet rikare och haft otroligt kul längs vägen…”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *