Varför ens orka bry sig?


Vissa saker kan man inte mer än förundras över. Har egentligen skrivit mitt inlägg för dagen, med lite ironi självfallet. O inget gnäll blev det heller för er som irriterar er över sådant. Kändes med andra ord som en positiv dag. Men ack, klart att man senare skulle höra det beryktade hetsen över ”high fiven”. Alltså till er som reagerade har jag så mycket att säga, men spontant? Herregud.

Men nu ska bandet spolas tillbaka lite. I fredags vann ju Dalen derbyt o biffen (Fröken Lundström) avgjorde. Enligt uppgifter gav då herr Lindberg henne en klapp på axeln o sa väl nått i stil med; Bra jobbat, grattis! Var det då någon som reagerade? Nä, tänkte väl det. Beröm förtjänade ju hon så, personligen ser jag inget problem i det..Idag efter vår vinst stötte jag då på herr Lindberg som körde liknande kommentar men med en ”high five”. Tydligen ska detta ha irriterat en del personer, oväsentligt vissa. Herr Lindberg har efter detta fått lite skit och som medmänniska har jag en HEL del åsikter om detta och tänker nyttja bloggen för att sprida min filosofi kring detta.

För det första. Intressant att det är ok att ge biffen en klapp på axeln men inte en ”high five” till en IKSU spelare. Frågan är om problemet sitter i att det var just mig eller om det i överlag handlar objektiv journalistik som verkar helt plötslig blir subjektiv?

För det andra. Herr Lindberg må va journalist men vad är det som säger att jag inte känner honom privat? Vi kanske tom. är ”bästisar”, vad vet du om det? Så nu kommer mitt allra störta problem med innebandyUme. Folk börjar spekulera om saker dem inte ens har någon aning om, bygger upp illusioner om andra utan grund. Fattar inte folk att sådant i slutändan sårar folk? Hade jag brytt mig om hälften av alla rykten som jag fått höra om mig själv, hade jag skjutit mig själv i huvudet vid det här laget. Visst, nu kanske jag jämförde denna ”lilla” incident med ett betydligt allvarligare problem, men liknelsen är ganska slående ändå. Sluta övertolka saker.

För det tredje. Lägg energi på saker som ger dig energi tillbaka. Varför ödsla din tid på saker som irriterar dig? Livet är alldeles för kort för det. Tro mig livet blir sjukt bra när man kommit till den punkten i livet, att vissa otroligt löjliga, energikrävande saker bara ”rinner” av en.

// Malin Marklund

1 kommentarer

  1. Kan tycka att det var onödigt att göra det där i den situationen och det säger ju Lasse själv att han ångrade och bad om ursäkt för. Sen att han säger grattis är väl bara schyyst gjort liksom. Han gjorde ju det till Linn med

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *