Dalen satte sitt skägg i brevlådan


Då var jobb till innebandy.se och en hockeykvartsfinal avverkad så vi kan ta tag i själva bloggandet med. Till att börja med ska jag bara förklara varför det är lite tyst på bloggen på dagtid ibland såhär i veckostarten. Det är nämligen så att både jag och Jacke sitter upptagna hos andra arbetsgivare, han på kyrkan och jag på TV4, och då kan vi såklart inte blogga, utan det tar vid direkt man avslutar sitt första jobb och ni kan ju tänka er att lägga några timmar på bloggen efter 8,5 timme på ett annat jobb. Det tär på, men många fina ord och det absurda läsartryck vi just nu upplever i och med dubbelt slutspel gör att vi gasar vidare och kommmer att strö ut inlägg tack vare finfin teknik som tidsinställning av inlägg och så vidare.

Vi tackar som ödmjukast för att ni väljer att läsa och ska såklart jobba hårt för att ge er det ni vill ha, även om ni inte alltid behöver eller kommer hålla med om de åsikter vi har, men de är ju som man så vackert säger våra egna. De senaste sju dagarna har närmare 21 000 personer läst Innebandybloggen. Mer än så behöver man väl inte säga.

**

Nu till dagens matcher. IBK Dalen reste ner till Tibblehallen för att ta sig an Caperiotäby. Och visst har de vitklädda Innebandy-badboysen från Täby spelat dåligt efter jul, men jag tror de flesta ändå hade en svag magkänsla av att de skulle blixtra till när väl slutspelet drog igång.

1-0 till Täby i matcher är nu ett faktum och då jag inte sett matchen kan jag inte säga allt för mycket om prestationer och liknande, däremot så hade jag kompisar, kollegor och innebandyvänner på plats som förklarat både det ena och det andra för mig om matchen.

Det jag konstaterat är följande: IBK Dalens spenderade alldeles för mycket tid i utvisningsbåset och det blev såklart matchavgörande. Inte i den aspekten att Täby gjorde alla mål i den spelformen, men det gjorde att Dalen inte kunde matcha sin förstafemma lika frekvent som laget vill och därmed inte få till den press och de lägen som gör att den femman kan göra fyra till fem mål som säkert kommer att krävas från den femman i de här matcherna, så gott som.

Att Johan Alm tar en femma och att Robin Nilsberth snackar till sig en extra tvåa finns det liksom inte utrymme för i ett slutspel och även om laget spelar ett bra boxplayspel tar det mycket på krafterna på spelare som senare även ska göra det framåt för laget, som till exempel Samuelsson, Svahn och Nilsberth.

Caperiotäby har en sylvass offensiv och när de får tid att använda den är de livsfarliga. Men kan Dalen hålla sig på banan – jag kan inte säga något om domarinsatsen då jag helt enkelt inte sett matchen utan bara konstatera utifrån fakta, sunt förnuft och kommentarer från Tibblehallen – så kommer laget kunna få Täby att försvara sig och därmed ställa ett helt annat problem i matchserien. Nu blev det förlust och utvisningarna är såklart en stort bidragande faktor – hur de än kom till.

6-5 till Caperiotäby den här gången alltså. Tre mål på 83 sekunder fem minuter in i tredje. Galet snabba mål, men vardagsgodis i innebandysvängen.

**

På de andra arenorna runt om i Sverige så är väl Warbergs skalp över Pixbo Wallenstam på bortaplan det man blir mest nyfiken kring. Jag trodde ärligt det skulle bli ett HELT annat resultat då Pixbo senast vann med hela 7-1 (tror jag det var, minns inte exakta siffrorna) och nu går Warberg – med Magnus Svensson, som jag fått höra efter matchen var fullständigt lysande, i täten för att göra livet riktigt surt för rävarna. Är det på väg att bli en Luleå Hockey i Mölnlycke?

Kimmo Eskelinen, bloggkollegan och skarpskytten på planen, fick avgöra matchen i slutet av den tredje perioden och tänka sig – nu har Warberg vind i seglen, vem trodde det för en månad sedan. Inte då jag, det kan jag villigt erkänna.

**

Rasmus Enström dominerade (såklart?) matchen mot FC Helsingborg, där gästerna faktiskt inledde starkast. Gästerna sprang ifrån till en 4-1-ledning, men Enström hade bestämt sig och när årets spelare gjort det är det svårt för Helsingborg att göra någonting alls. Enström avgjorde matchen på egen hand i förlängningen med sitt tredje mål i matchen och fastställde slutresultatet 6-5 inför drygt 1100 personer i Falu Kuriren Arena!

Warberg, Storvreta, Caperiotäby och IBF Falun alltså i förarsätet just nu…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *