Suger att blogga efter förlust


Det suger att blogga efter förluster.. Skulle vilja nöja mig att skriva ”1-0 till dem, ny match på fredag” för det är egentligen inte mer märkvärdigt än så. Men för er som inte kunde följa matchen så tänkte jag ändå dra min korta och högst opartiska version.

Vi gjorde det väldigt svårt för oss själva att följa den gameplan vi satt upp i och med alla utvisningar vi drog på oss. 13 utvisningsminuter är högst olikt oss och alldeles för dåligt, då vi snittat 3,6 min/match under grundserien. Jag säger ingenting om utvisningarna i sig, de flesta var korrekt dömda, även om jag tycker det ska tillåtas mer fysiskt spel i ett slutspel. 3 mål släppte vi in i numerärt underläge och med handen på hjärtat hade vi kunnat göra lika många framåt faktiskt.

Utvisningarna gjorde även att vi inte kunde matcha våra formationer som tänkt och att vi inte kunde driva upp tempot i matchen som vi ville. Istället fick Täby matchen dit de ville, de kunde rulla av väldigt mkt tid eftersom de var i ledning och ligga och lura på våra misstag. För det var just det gjorde, och gjorde det bra. Det skapade däremot väldigt lite på egen hand, vilket är något vi tar med oss. Det och att vi återigen (nästan) tog ikapp ett underläge mot Täby. Kan vi eliminera misstagen och se till att hålla oss på banan på fredag tror jag på ett helt annat utfall.

******************

Mkt surr om försök till skador av nyckelspelare osv efter matchen. Måste vara första gången de oskyldiga lammen från Täby är på den utsatta sidan av det tugget.

******************

Finns det förresten någon skriven regel om att domare ska ta i beaktande huruvida nära det närmsta fasta föremål är ifrån sargen? För är det olika från ”hall till hall” tycker jag det ska finnas regler över vissa minimum krav. Hade vi t.ex. spelat i Gammlia Arena skulle inte Alms 5 minuters utvisning varit mer än 2 minuter. Är såklart väldigt olyckligt att Norrman blev skadad, men tycker det är minst lika mkt arenans fel som Alms.

Tycker sen Rasmus Sundstedt att han var extra utsatt under matchen kan han ju alltid se till att släppa boll lite snabbare/ha mindre boll. Som de får det att verka det skulle nog gynna båda honom och oss.

******************

På tal om skaderisk förresten, har sett hockeymatcher där spelare glidit runt mer än vad båda lagen gjorde på den dammiga parketten igår. Tror jag packar med spikskorna till nästa match, alternativt skurmoppen. Vill ju inte riskera att dra på mig en ”femma” för att man inte kan bromsa lika snabbt som vanligt.

******************

Är tydligen inte bara vi spelare som kan vara uppumpade på adrenalin och slänga ur oss idiotiska saker under en match, domare är tydligen också människor.

******************

Träningsledigt idag för laget, dock med ett obligatoriskt individuellt genomströmningspass. Imorgon kör vi en lättare träning och sen på fredag smäller det igen. Fan vad jag längtar till fredag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *