Innebandybloggen störst – och inför


Hej kära läsare, jag hoppas att ni kan leva med att Jacke faktiskt för en kort stund kommit upp till min nivå i egenkärlek och att jag själv flaxat iväg fullständigt för en stund då jag egentligen bara vill bekräfta det som vi alla redan visst – vilket brutalt intresse det finns för innebandyn i Sverige och hur mycket övriga Sverige faktiskt läser om vad som händer här uppe. Under gårdagskvällen och tidigare under veckan, på luncher och ledig tid vid middagsbordet och liknande har jag ringt runt till de berörda och kollat med folk som sköter statistik på andra portaler i landet för att ta reda på hur mycket läsare de andra Innebandybloggarna i landet har. Och efter att ha summerat den statistiken kan jag, SÅKLART med stor glädje, återigen meddela att Innebandybloggen är Sveriges överlägset mest lästa innebandyblogg! Förra veckan hade vi en bra vecka med 21 000 besökare och som det ser ut kommer den siffran bara att öka. Vi hade några magiska dagar runt hjälmuppvärmningen och de tråkigheter kring matchen då det faktiskt skedde mordhot i staden – då hade vi drygt 10 000 besök på två dagar, vilket är fantastiskt i sig. Jag har lovat att inte offentliggöra andra bloggars statistik, även om jag faktiskt tycker att sådan information borde vara offentlig och öppen för alla. Men det här är ett läget att tacka alla er läsare då det här publiceras runt 15.30 imorgon, fredag. (Skrev detta på torsdagkväll med andra ord om det inte gick fram). Men återigen, tack för att ni läser.

Nog om det.
Idag spelas det en hel del innebandy och jag tänkte delge mig av mina tankar inför kvällen.

… Och vi börjar på Gotland.
Endre IF – Kais Mora. Södervärnshallen kokar snart då det förväntas bli magiskt med folk till kvällens match. Endre har allt i egna händer – just nu. Kais Mora har vinna eller försvinna och, liksom alla andra lag, har de stora problem i grytan Södervärnshallen. Mitt tips är att det här kommer bli en minutstrid där hemmapubliken kan bli avgörande, även om Kais Mora måste anses vara favoriter med tanke på den kvalitet som finns i laget och hur otroligt bra lagets förstafemma kan vara om den bestämmer sig för det. Jag vågar knappt tippa den här matchen, men jag känner mig väldigt säker på att det kommer att avgöras sent. Jag gissar att tjejerna i Iksu sitter och håller tummarna för Endre då de knappast vill möta Kais Mora någonstans på vägen mot deras SM-gulddrömmar.

IBF Falun – Djurgårdens IF
Ska IBF Falun klara att rädda ytterligare en matchboll? Nej, jag tror faktiskt inte det. Jag tror att Djurgården drar det längre strået i den här matchen och därmed helt enkelt går vidare till semifinal ikväll.

Pixbo Wallenstam-Rönnby
Gästerna från Västerås spelar med kniven mot strupen och kommer såklart göra exakt allt i sin makt för att slå tillbaka mot Pixbo som just nu sitter i förarsätet med 2-1 i matcher och hemmaplan i kvällens drabbning. Magkänslan säger att Rönnby kvitterar det här och därmed får vi en femte och helt avgörande omgång i den här matchserien.

Superligan då…

FC Helsingborg – IBF Falun
En match som direktsänds i TV4-Sport, men som jag i alla fall inte kommer att följa då jag istället väljer att vara på plats i Gammlia Arena för att se den smällkaramellen. Här tror jag att FC Helsingborg är tokladdade med tanke på att laget faktiskt var nära att ta matchen i Falun vid ledning 4-1. Rasmus Enström kan få klara sig utan radarpartnern Alexander Carlström Galante och det skulle såklart märkas. Jag har lite en magkänsla av att Kent Göransson och grabbarna från Skåne kvitterar matchserien.

Linköping – Storvreta

Om de fruktade grabbarna från Uppsala känner för att vinna den här matchen finns det tyvärr inget Linköping kan göra — så bra är Storvreta. 2-0 till Vreta efter denna, vågar jag nästan lova.

Warberg – Pixbo Wallenstam
Allt i den här matchserien talade för stabila Pixbo, men Kimmo Eskelinen sköt segern till Halland i rond ett och det kändes som det momentum som Warberg behövde. Kan Warberg bli det slutspelslag som de en gång varit och som taget föreningen till sju SM-finaler de senaste elva åren. Jag tippar trots det seger för Pixbo i den här matchen.

2 kommentarer

  1. Nej, det är jag fullt medveten om. Men jag menade att jag inte tror att Iksu ens vill möta dem i final. Därav: ”Jag gissar att tjejerna i Iksu sitter och håller tummarna för Endre då de knappast vill möta Kais Mora någonstans på vägen mot deras SM-gulddrömmar”. Att möta dem i final är ju en väg mot SM-gulddrömmarna. Hade det stått på väg till final hade jag sett någon form av relevans i din kritik, men nu letar du ju bara något att klaga på som inte finns. Tråkigt tycker jag, men vill du göra det får du göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *