Tankar inför kvällens stekheta drabbning


Eftersmaken i munnen av gårdagen drabbning är lämnad och nu siktar vi in oss vad som komma skall. Jag kommer att göra en längre spelarutvärdering och lagutvärdering av IBK Dalen senare och sedan får vi se när Linn Lundström har samlat sig och är redo för någon form av offentlig utvärdering. Men det lämnar vi några dagar och låter det lägga sig. Förutom det ska vi såklart även sikta in oss på Iksus jakt på SM-guldet. Och som Victoria Wikström sa till någon igår: ”Vi är en het kandidat till SM-guldet”, eller något i den stilen och det är bara att hålla med. Tack vare segern igår får laget nu välja motståndare och det blir av stort intresse bara det.

Nu till kvällens match. Det har blivit ett hett efterspel till match ett mellan IBK Dalen och Caperiotäby och det lär knappast minska i kvällens match. En fullkomligen formidabel Rasmus Sundstedt i storform och (som jag döpte dem till i veckan: vitklädda innebandybadboysen) som tryckt på knappen och visat att de är seriösa med sitt snack om guld. Laget har matchvinnare i mängder, stjärnor i lika stor utsträckning och spelare man hatar att älska och älskar att hata. Det är bara att välja och vraka i Caperiotäby som är superligans mest omtalade, mest bespottade och stundtals både mest hyllade och sågade lag på samma gång. En defensiv som liknar Skellefteå IBS division II-lag när jag var inne bakåt. Ni vet, jag hade ju nummer 10 och jobbade framåt i planen… Och CT med en offensiv som är skrämmande bra. Rickie Hyvärinen, Rasmus Sundstedt, Mattias Hagert, Mikael ”nummer 10-aura” Karlsson, Patrik Hagberg, Andreas Ackevi, Danne Bron-Sundbom. Ni hör ju; det finns en del att beskåda ikväll.

Hemmalaget, IBK Dalens, stora nyckel i dagens match blir att bemästra både humör, övermod och psyke. I veckans match blev laget desarmerade med uddamålet – något som såklart slår tungt mot ett lag som redan har det tufft att bemästra hjärnspöken och andra spöken som det är. Utvisningsbåset måste undvikas då CT i första hand har ett sylvasst powerplay, men framför allt att IBK Dalen är högst beroende av att ha sin förstafemma inne så mycket som möjligt – och framför allt – få den att producera mer än senast. Jag såg inte matchen tidigare i veckan, men däremot noterade innebanyvänner på plats att Täby la stor vikt vid att avbeväpna Dalens förstafemma och störa den i största möjliga mån, något även Patrik Hagberg gjorde tydligt i den intervju jag gjorde med honom till innebandy.se senare under kvällen.

19.00 ikväll smäller det, och trots att jag knappt sovit någonting alls inatt, och har en lång arbetsdag framför mig så kan jag knappt tänka på annat än matchen. IBK Dalen-Caperiotäby: den ständiga utmanare mot det ständiga hotet. Det kommer att smälla ordentligt och det kommer bjudas på mål i mängder, underhållning i samma skala och jag kan dessutom garantera att domarduo Boström/Hammerin kommer få det hett om öronen. 19.00 smäller det och jag har till och med kallat in förstärkning från Skellefteå till match då den mycket lovande och otroligt ambitiösa tränaren, Rickard Avander, flygs ner för att analysera varje millimeter och dessutom låta en stackars 0910-bo se riktigt innebandy – för en gångs skull.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *