Tack för showen, Ketil!

Snarklådan börjar kännas lockande men jag tänkte dela med mig av lite tankar från Dalen – Caperiotäby innan det bär av mot den. Vid det här laget har väl ingen missade att Dalen vann med 5-0, och att det därmed är kvitterat till 1-1 i matcher.

Här kommer ett inlägg av något udda karaktär:

***

INTROT
Här blev jag besviken på Dalen faktiskt. Det är slutspel och Dalen springer in i en halvsläckt hall till Hasse Anderssons röst. Något mer roligt hade man väl kunnat hitta på? Något nytt? Pyroteknik? Släcka hallen helt? Mer tryck i musiken? Vad vet jag, men introt höll i alla fall väldigt låg klass.
Nationalsången är förvisso en liten extrakrydda men det är ändå inget som gör mig extra laddad på matchen.

KETIL KRONBERG
Så fruktansvärt bra han var i den här matchen. Det var nästan löjligt att se. Ketils show var bara den värd entrépengen (som jag i och för sig inte betalar, men ändå).
Norrbaggen kombinerar gnuggande med finlir som INGEN annan kan eller gör enligt mig inom innebandyn. Han är sportens egna svar på fotbollens Wayne Rooney.
Jag fick seriöst rysningar två gånger under matchen när han tog ner långbollar med en hand för att sedan slå den märkligaste/avigaste/genialiska krossen med sin unika backhand. Betyget ”5” – världsklass – är i underkant för honom i den här matchen. Kul att han hade släkten på plats dessutom.
Jag kan bara lyfta på hatten och tacka för showen!

JOHAN ALM
Mycket av förhandssnacket handlade om Johan Alm. Under matchen hände det dock inte speciellt mycket. Men han bjöd på en fin tunnel i tredje och var nära på att bli målskytt i andra. Det hade varit intressant att se om han hade gjort en Evra (onödigt/provocerande firande) vid ett mål.

MATTIAS WALLGREN
I skuggan av Ketil Kronberg gjorde VF-bloggaren ”Walle”, även känd som ”han-med-arm-sleeve”,  en jättematch.  Han var nästan lika vass i defensiven som Ketil var i offensiven. Dessutom var han formidabel i boxplay. En härförare på planen.

LÄSK I SEKRETARIATET
När Andreas Ackevi flög in i sekretariatet fick samtliga funktionärer en väckarklocka. På bordet stod nämligen ett helt gäng läskburkar som flög all världens väg när Ackevi stormade in. Lite småkul att sargvakterna kallades in för att torka bort läsken. Hoppas Macbooken klarade sig hyfsat. Ägaren till den datorn såg nervös ut – nästan som att han hade lånat datorn av en nära vän/släkting.

BÄNKEN
Dalen har verkligen en imponerande stor avbytarbänk på matcherna. Noterbart är att Filip Stenmark är på väg tillbaka efter skada.  I dag var han med på bänken. Frågan är – vem ska han peta då han är 100 %?
Wallgren och Nilsberth är givna och bakom den duon har Kim Lundström spelat stabilt och imponerande lugnt medan Johan Alm sett lite mer nervös ut. Samtidigt är Alm en mycket rutinerad herre nu för tiden. Tippar på att det blir Kim som får stiga åt sidan även om jag själv kanske hade gjort annorlunda.

MÅLVAKTSMATCHEN
Även om Dalen vann matchen med 5-0 (två av målen i tom bur) så tycker jag att Ramsin vann målvaktsmatchen.
”Hörna” fick bara 15 skott mot sig och det var inte särskilt många av dessa som var riktigt farliga.
Ramsin å andra sidan lämnades helt ensam väldigt många gånger. Han hade t ex ett rejält övertag på Andreas Carlbom matchen igenom. Räddningen på ”Calles” skott i samband med en sidledsförflyttning i andra perioden var bisarr.
Med detta vill jag dock inte förta Hörnkvists insats på något vis. Han var helt klart bra och stabil, och håller man nollan förtjänar man alltid att hyllas – men Ramsin var fortfarande bättre enligt mig.

MIKROFONEN/LJUDSYSTEMET
…måste ses över till nästa match. Det är inte särskilt trevligt med rundgång.

DOMARPARET
Helt okej insats. Dock ett mirakel hur de kunde missa utvisningen när Alexander Bodén skojade bort två gäster i samma fint i boxplay. Men det finns väl alltid någon negativ sekvens att plocka ut ur en total domarinsats. Det är långt ifrån enkelt att döma innebandy (ja, jag har testat) och totalt sett tycker jag att domarparet kommer undan med ett väl godkänt betyg.

CAPERIOTÄBY VS MUREN
Gästerna var imponerande bleka. Endast 15 skott gick fram på mål. 45 skott gick väl i Dalens ”täck”. Det ska dock sägas att Dalen stod helt perfekt i sina försvarpositioner matchen igenom. Ulf Hallstensson måste ha varit varm i hjärtat hela matchen.

NOLLNINGEN
Det är verkligen en bedrift att ”nolla” ett lag som Caperiotäby. Jag undrar när de blev nollade sist. Har det någonsin hänt? Någon som har koll? För mig känns det helt otroligt att ett lag med så mycket offensiv kvalitet inte lyckas sätta dit en enda boll.

RICKIE
Aldrig sett en av mina personliga favoriter så blek förut. Nästan ingenting stämde. Visst, han blixtrade till med ett rungande ribbskott, men såg annars väldigt tafatt och blek ut. Dags att byta tillbaka till den gamla vanliga klubban?

SUNDSTEDT
Försökte hela matchen men hade svårt att komma loss. Var hårt bevakad hela tiden. Sköt, och sköt, men hamnade oftast på backhand.

DANNE BRON-SUNDBOM
I dagsläget är han många mil ifrån den form han hade för några säsonger sedan då poängen östes in på löpande band. Fortfarande en skön profil dock.

MICKE KARLSSON
Bästa utespelaren i Caperiotäby den här aftonen. Han är verkligen en mästare på att täcka boll, och handlederna är det inget större fel på…

FORTSÄTTNINGEN
Nu väntar ny match på måndag nere i Tibblehallen.  Kul att det hursomhelst blir en fjärde match i Gammlia Arena nästa torsdag. För mig är matchserien helt öppen.
Hade Dalen förlorat här så hade uppförsbacken varit väldigt brant, men nu bjöd laget istället på en imponerande laginsats som kan ge ”momentum” inför fortsättningen av den här matchserien.
Det måste vara väldigt tungt att bli nollade, och frågan är om Caperiotäby hinner smälta detta lagom till måndagskvällen.

7 kommentarer

  1. Jacke, angående täbys nolla är det lagets första i superligan/elitserien slutspel inräknat! Så du har lite koll!
    Så det så!

  2. Angående intro mm. Att ljuset inte släcks helt, beror på att det av ”någon” anledning inte går att tända spottarna i det läget. Allt styrs via en ”padda” . Borde vara ett alternativ……….. Att springa in i en kolsvart hall , är ju inte så kul heller.

  3. Domarinsatsen var helt bedrövlig! De missar väldigt klara 2:or och det kunde lika gärna blivit ett matchstraff eller två i den här matchen (om man ska krydda lite). Släpps på allt för mycket, bara tur att ingen blir skadad. Fysiskt spel ska självklart uppmuntras, men så fort det är mot sarg eller i ryggen ska spelare plockas ut enligt min mening.

  4. om du tycker att det såg roligt ut när Ackevi kom flygande in i seken du ska veta att han gör det fullt medvetet för att djävlas med oss.Han som du ser skakar (för att lånat datorn) gjorde illa sig i armen när han flög bakåt och blödde rätt rejält, så vi övervägde om han skulle åka och sys.Om du tycker att detta är ok sätt dig själv i seken och inte 75 meter bort i nån trälåda fattas väl bara att ni ska ha glas framför er så ni inte får en boll på er.

  5. Sekretariatet gnällde då nå jävulst. Jag såg faktiskt jacke på matchen och han satt med en dator mitt på läktaren som alla andra så det argumentet föll ju rätt stenhårt. Värt att gnälla på Jacke om en sån där grej, bättre att du gråter mot Ackevi isället eller???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *