Iksus ”första femma” – Dalens effektivitet?


Länge sen sist gott folk. Jag gick i ide i några dar där kring sista derbymatchen, men nu är jag tillbaka. Brukar inte läsa lokaltidningarna allt för frekvent men kikade som snabbast igenom fredagens matchskriverier. Intressant läsning minst sagt. Tydligen ska Dalen ha förlorat pga: deras ineffektivt. Intressant. Sen menar journalisten i ett efterföljande stycke att Dalen kommit närmare sin ”stora syster”.

Ställer mig dock frågandes; Va vi på samma match? Tror visserligen att skottstatistiken va rätt så jämn, men själva matchen inte lika så, eller ok första perioden var nog det. Tycker att första kvartsfinalen påminner ganska mycket om den sista, Dalen får skjuta från ”rätt” lägen där man med all rätt kan kräva att försvaret ska hålla någon form av ”nivå , medan vi får ”grisa” till oss mål.

Tycker nog att årets kvartsfinaler speglar ett ”sant derby” där vilja ställs mot nerver. Jag menar att derbyn är derbyn, säger lite om lagens kvaliteér egentligen, och att klyftan mellan lagen fortfarande är tydlig. Jag tycker att Dalen spelat nära sin topp under dessa två veckor medan vi har mycket mer att hämta. Dalen har gått frammåt som lag helt klart, utvecklat sin offensiv och fortsatt med ett köttigt förvar. Men jag tycker faktiskt att vi gjort stora framsteg också, vilket inte lyfts fram i media nog ofta. Iksu har, till skillnad? från senaste säsonger tre jämnare femmor och satsar inte alla kort på en hög press och kontringar och framförallt syns spelare som gör ”grovjobbet” oftare, typ Nordström, Mini, Eiremo och Tjärnström. Det kallar jag en bra utveckling.

Så nu, efter en helg med vila väntar träningsvecka och semifinal på söndag. Mot Djurgården, men mer om det senare.

// Malin Marklund

2 kommentarer

  1. Så du säger alltså att IKSU ha utvecklat sitt spel? Backarna lägger in bollarna på mål och sen försöker forwards grisa in den. Det känns som dalens spel för två år sedan. Lars skrev tidigare att IKSU spelar vackert och Dalen kämpar. Men i såna fall vet inte jag vad vackert innebär? För så jävla vackert är det inte..

  2. John: Gråt inga tårar, i ett slutspel läggs skönliret åt sidan för att vinna. Dalen har inget skönspel att lägga åt sidan, men iksu har det. Iksu spelar vackert äger boll, dalen försvara sig och kontrar, vad är det för konstigt med det? Så är det i ett syskonförhållande där den ena är lite större, bättra och starkare, den lille måste göra vad den kan för att överleva, men det hjälper inte alltid 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *