1-1=styrkebesked – 2-1=förnedring


IBK Dalen vann dagens bortamatch mot Caperiotäby med 10-4 och det sätter Umeålaget vid matchboll inför torsdagens match hemma i Gammlia Arena. Umeålaget har verkligen gjort sanning av att de inte har något spöke med sig i den här matchserien, då laget klarar att hålla sig på banan och spela fem utespelare mot fem. Dalen har nu gjort 15 mål på Caperiotäby, men än mer imponerande – de har bara släppt in fyra mål mot en av Sveriges bästa offensiver, på två matcher(!).

Lägg därmed till att Ketil Kronberg gjort poäng på tio av de 15 målen och ni förstår vem det är som är drivande i segrarna, även om vi alla redan vet vad som hände i fredags. Caperiotäby är ett lag som drivs av känslor och humör. Det är spelare som är som bäst när de känner sig oövervinnerliga och nu har de fått bekräftat för sig själva att de verkligen inte är det. IBK Dalen har visat sin styrka som borde ha ekat ut i innebandy-Sverige.

Det viktiga nu är att spelarna inte svävar iväg av det hela utan gör EXAKT som Kronberg sa efter match två. Släppa segern direkt och koncentrera sig på att gå ut och få en bra start på match fyra. För kommer Caperiotbäy in och får ledningen i den matchen kan de ta tillbaka momentumet i matchserien och faktiskt få till en femte avgörande hemma i Tibblehallen igen. Men just nu är det inget snack om saken att självförtroendet och vinnarkänslan finns i Andreas Carlbom, Fredrik Hörnkvist, Ketil Kronberg, Johan Samuelsson och co.

Caperiotäbys största misstag såhär långt i matchserien har inte bara varit att laget inte fått ut max av sina spelare då till exempel Patrik Hagberg, Rasmus Sundstedt och Mathias Hagert har varit några av de som inte kommit upp i 100 procent under match två och tre. I match tre får jag såklart gå efter det jag hört av kompisar från Stockholm som säger om laget de håller kärt. Stockholmslagets andra misstag har såhär långt varit att fokusera allt för mycket på sina känslor och inte agerat utifrån vad som är bäst för laget och hållit huvudet kallt när det osat runt öronen. Inget vi hade förväntat oss att Täby skulle göra, men i ett slutspel krävs det mer än bara spelet med händerna – det är minst lika mycket spelet i huvudet och den matchen leder IBK Dalen med råge.

2-1 i matcher till IBK Dalens favör som har allt i egna händer för tillfället med två matchbollar att avgöra på. Det är nu Hallstenssons kunskaper behövs som allra mest, det är nu Ketil Kronberg behövs som allra mest, det är nu IBK Dalen behöver ha huvudet med sig, som allra mest.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *