Iksu sa egentligen: ”Come and get us”


Helgen är avverkad och snart ska man inleda måndagen med en ny jobbvecka (Ja, jag skriver det här söndagkväll och publicerar tidsinställt till måndagen). Helgens händelser, om vi bortser från fredagens match i Gammlia Arena, är såklart dramatiken i kvartsfinalerna mellan Kais Mora och Endre, samt den mellan Rönnby och Pixbo Wallestam. Semifinalerna är nu klara och det finns såklart en hel del att säga om Iksus val att möta Djurgården redan i semifinal.

Till att börja med måste jag säga vad valet av Djurgården säger: det säger helt enkelt att i år är det guld som gäller – och ingenting annat. Självklart har Iksu gett sig själva en svårare väg till guldet då jag är övertygad om att Pixbo Wallenstam hade varit en ”enklare väg att gå” för Niklas Ekblom, Jocke Sjöström och Tomas Hugosson-Wallgrens tjejer.

Att välja Djurgården skapade dock ett annat problem som laget kan ha setts förbi av föreningen/laget. Djurgården har nämligen varit någon form av mardrömsmotståndare för den, i mina ögon, största konkurrenten till SM-guldet – nämligen Kais Mora. Och att då ha valt Pixbo Wallenstam istället hade gjort att laget fått en bekvämare finalmotståndare i Djurgården, då jag helt enkelt tycker att Kais Mora är ännu bättre än Djurgården.

Jag är 100 procent säker på att Iksu skulle ha slagit ut Pixbo över fem matcher och jag tror även på att Iksu kommer slå ut även Djurgården – nu när man valt att besegra dem över fem matcher, istället för i en final. Nu kan det tänkas att jag går händelserna i förväg, men valet av Djurgården var kaxigt, rakt och ett rejält ställningstagande som lika väl kunde ha varit ett pressmeddelande med rubriken: ”Kom och försök besegra oss om ni törs”. Eller som rubriken så fint säger; come and get us.

Däremot tror jag att Kais Mora kommer bli en oerhört tuff nöt att knäcka och det ska bli oerhört intressant att se om det blir Västerbotten-Dalarna eller om DIF rent samlar mod att knäppa Iksu ordentligt på näsan och göra en AIK i hockey som när de valdes av Luleå – nämligen att få dem att ångra sig djupt.

Ja, Iksu kommer att få en tuff resa till SM-finalen, och även guldet laget så hett åtrår, men även om valet föll på Djurgården står det klart att de orangeklädda tjejerna från den där träningslokalen är favoriter till guldet även i år. Iksu har det bästa laget på papperet i det här landet och nu är det egentligen upp till bevis. Jag misstänker att laget har haft tillräckligt med mardrömmar efter finalerna nu och kommer göra allt för att försöka ändra på det. Men för att få den chansen krävs fyra segrar till innan säsongen kan summeras – och nu har laget kastat på några vedträn på den brasa som brinner i Emelie Lindström, Malin Eriksson och Hermine Dahlérus med sällskap. På söndag drar det igång och det här kan bli exakt hur häftigt som helst.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *