Ingen segerdans för TGC

Måndag, 00.15.
Luleå vann kvalet – men hoppet om div I finns kvar.

Jag har varit helt ledig uppe i fjällen under helgen. Helt ledig innebär även avbrott från bloggen. Därav kommer info om TGC:s kvalförlust mot Luleå först nu.

Precis som många trodde så räckte inte TGC:s 5-4-seger på hemmaplan särskilt långt uppe i den svårspelade Pontushallen.

Hemmalaget vann med 8-5 och säkrade därmed avancemang till division I. Detta trots att TGC fick en smakstart på matchen. Efter 04.20 stod det 0-2 på tavlan och TGC ledde då ”totalen” med 7-4.

Men andra perioden kom att bli kvalomgångens sämsta. 4-0 vann Luleå periodsiffrorna med och därmed gick hemmalaget till paus med 6-3 i bagaget.

I sista perioden tände tvåmålsskytten Tobias Renström återigen ett hopp för TGC med en reducering till 6-4 – men två snabba mål senare var ställningen 8-4 till Luleå och därmed var saken biff.

***

Kul för innebandyn i Norrland att Luleå går upp. Jag tycker att det unga laget visade upp en rolig innebandy här i Umeå och jag hoppas att de kan bita sig kvar i serien.

Hur det blir för TGC återstår att se. En friplats känns långt ifrån omöjlig med tanke på osäkerheten kring ESK kombinerat med att Gamla Stan, GUIF och Sandåkern lämnat division I Norra. Nya lag måste alltså in… Vi får helt enkelt se vad som händer.

Men jag tycker inte att det är någon katastrof om TGC spelar kvar i tvåan heller. Det känns som att den serien matchar spelarnas ambition ganska perfekt. Om laget ska spela i ettan kommer det dessutom krävas en del nyförvärv och då försvinner lite av grundtanken med TGC:s verksamhet. I tvåan kan kompisgänget fortsätta vara intakt. Men det hade varit kul att se hur det hade gått i ettan också.
Jag är med andra ord lite kluven till vad jag vill ska ske med laget.

***

TBS då?

De inleder sitt kval först på fredag på bortaplan mot Alfta IBK.  Returmatchen spelas på Elofssonhallen nästa måndag.

2 kommentarer

  1. TGC ville ju inte gå upp. Gav ett ganska platt intryck i Luleå. Knappt någon utvisning vilket är otroligt ovanligt för TGC.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *