Barndomsidolen: ”Hade tackat nej till Lars”

I går presenterade jag 97 kg defensiv brunkarback i form av KHL-spelaren Alexander Hellström till vår Allstarmatch.
I slutet av det inlägget utlovade jag att i dag presentera den raka motsatsen till honom.
Jag avslöjade även att han var min barndomsidol, och då borde vissa ha listat ut att det var den här mannen jag pratade om:

 …och nej, det är inte #40 Lasse Väntinen som jag har övertalat… utan givetvis mannen i mitten med #22.

***

Jag har fått äran att följa Peder Bodén (på allvar från och med ”Evo2-bladet-tiden” – även känd som ”jag-försökte-alltid-passa-Daniel-Andersson-tiden) under stora delar av hans karriär. En karriär som har innehållit många magiska ögonblick. När humöret väl är på topp finns det oerhört få, om ens någon, som kan matcha Bodéns finurlighet kombinerat med teknisk kapacitet. Tänker t ex på det där sanslösa målet i DM mot Sandåkern – eller det ännu färskare volleymålet rätt upp i nättaket mot Caperiotäby.

Under flera års tid var han min stora idol inom innebandyn. Inte minst för att jag själv var otroligt liten och klen (men ganska teknisk) då jag var ung.
Jag vill inte på något sätt likna mig vid Bodéns spelstil, men han blev en stor inspiration för mig eftersom han visade att det är möjligt att lyckas på högsta nivån även fast fysiken inte finns där så naturligt.
Av den anledningen känns det extra kul, och faktiskt stort och ärofyllt, att få agera coach åt honom den femte maj…

Peder i en match mot Mullsjö. Vill minnas att han gjorde ett mycket läckert lobb-mål i just den här matchen. 

**

När jag berättar för Bodén att jag vill ha honom i mitt lag tvekar han inte många sekunder:

– Självklart ställer jag upp på detta! Det här kommer att bli en rolig match, säger han.

Du är ju en av få (av de hittills uttagna) som har rutin från den här typen av matcher. Vad kan den komma att betyda för vårt lag?

– Spontant så tror jag att min rutin kommer att avgöra den här matchen. Har trots allt lyckats vinna tidigare Allstar-matcher, fastän jag haft A-teens, Patrick Ekwall, Grynet och Håkan Loob i samma lag. Sätt ihop mig med ”Säl” så kommer det ordna sig, säger Bodén självsäkert men ändå ödmjukt.

På tal om spontant så känns din spelstil som klippt och skuren för en Allstar-match, så jag antar/förväntar mig att du har tänkt bjuda på lite show? 

– Du antar helt rätt. Kan lämna garanti på att det kommer att lobbas och showas. ”Glamour-innebandy” som Uffe (Hallstensson) hade sagt. Och jag är glad att det är du, som vill ha mig i sitt lag. Hade aldrig tackat ja till Lars brunkarlag, försäkrar Bodén till undertecknads stora glädje.

Vi möter bl a Samuelsson och Nilsberth. Du som har lite inside info – hur ska vi få stoppa den duon?

– Dom behöver vi inte bry oss om. Helt ofarliga.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *