Finalen stannar i Malmö

Innebandyns SM-finaler spelas i Malmö även 2013 och 2014.

Nyheten om Malmös fortsatta förtroende när det gäller SM-finalerna kom ut i dag. Motiveringen lyder:

– Malmö gav oss ett erbjudande som ingen annan kunde matcha. Med tanke på tidigare samarbete vet vi också att de är duktiga på att möta upp de högt ställda förväntningar och behov som vi har, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk till innebandy.se

Personligen tycker jag att det är tråkigt. Jag tycker nämligen att det var hög tid att utöka finalerna till bäst av fem nästa år.

Syftet med att spela direkt avgörande finalmatcher på en och samma dag var att öka intresset runt innebandyn. Nu är det uppdraget slutfört. Vi behöver inte längre dessa arenamatcher.
Det hade enligt mig, som exempel, varit mer stekhett med tre fullsatta finalmatcher i Fyrishov och två fullsatta finalmatcher i Gammlia Arena.

Nu spelas istället finalen i en långt ifrån innebandytokig stad som dessutom ligger väldigt långt ifrån många innebandyfantasters hem. Knappast optimalt.

Dessutom tycker jag att det känns ”B” att en hel säsongs slutgiltiga resultat ska avgöras i en och samma match.
I en match kan väldigt mycket hända. Umeå City kunde som exempel vinna mot IBK Dalen och Sirius vann i grundserien mot Storvreta (detta är bara två häpnadsväckande resultat under säsongen som var). En enda final känns helt enkelt lite för slumpartat för min smak.

Under en fem matcher lång finalserie hinner det hända en hel del saker som media kan snappa upp. Det blir mellansnack och uppsnack inför varje fight, det blir ännu längre slutspelsskägg på spelarna, och temperaturen kring innebandyns avgörande hinner stiga yttterligare några grader.

Jag ser inte hindren längre. Intresset är tillräckligt stort för att det skulle gå utmärkt att köra bäst av fem även i finalen. Tyvärr får jag, och de som håller med mig, efter dagens nyhet vänta minst tre finaler till innan detta blir ett faktum.

2 kommentarer

  1. Känns som ett svek mot fansen.. jättetråkigt verkligen. Titta på hockeyns finalserie, fantastiskt bra och spännande! Tror absolut innebandyn är redo för samma.. och istället för 6000 personer på en match (vet inte riktigt vad som väntas i malmö arena?) så har man 5 eller kanske 7 fullsatta matcher med minst 3000 personer per match (känns ganska rimligt va?). Mer publicitet, mer publikintäckter, det ger något tillbaka till fansen som enkelt kan följa sitt lag i iaf hemmamatcherna!

  2. Jag håller helt och hållet med. Titta på hockeyn. Innebandyn är solklart redo för samma grej. Så mycket mer för både lag, fans och alla andra. Det finns ju som sagt ingenting som säger emot en bäst av fem-final. Ingenting. Så varför envisas med att ha EN? Ge oss en innebandyfest även i finalspelet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *