Guldet gled ur händerna

Sitter nu och blickar ut över Malmö Arena som håller på att tömmas på allt som har med innebandy att göra. Dagen har varit minst sagt intensiv, och stämningen i den magiskt fina arenan var riktigt hög under hela dagen.

Efter första matchen fick man prata med jublande glada spelare. Iksu-spelare. Efter andra finalen var det tvärtom. Besvikelsen i Dalen-spelarnas ögon går inte att ta miste på. De har verkligen gjort allt som står i deras makt för att ta det där historiska guldet.

Efter första perioden hade Dalen guldet i sin händer. Andreas Carlbom satte 1-0, och kort därpå sköt Johan Alm in 2-0 via Jonas Svahn. Det var ett sådant där mål som fick en att tänka:

”Det här är IBK Dalens dag”.

Den tanken förstärktes när Henrik Stenberg drällde med bollen. Ermling pressade fast, Alexander Bodén tog över den lösa bollen – och sist på bollen var kanonkulan Jonas Svahn. 3-1 var ett faktum.

På något vänster lyckas sedan Jesper Berggren reducera. Skottet gick igenom två Dalen-spelare och över axeln på ”Hörna”.

När Henrik Stenberg sedan kvitterade till 3-3 via en slumpartad situation var den där tanken   – ”Det här är IBK Dalens dag” – som bortblåst. När Hannes Öhman, den dittills osynlige, sedan gjorde ett riktigt kalasmål till 4-3 dryga minuten efter – ja, då var den där tanken definitivt bortblåst.

Samme Öhman gjorde dessutom 5-3 efter ett ovanligt Johan Samuelsson-slarv och då var saken klar. Storvreta säkrade därmed sitt tredje raka guld – en sanslöst bra bedrift!

***

Väl nere i omklädningsrummet var stämningen såklart dämpad. Men vissa av spelarna kunde redan nu se tillbaka på säsongen med stolthet. ALLA kommer att kunna göra det inom några dagar.

IBK Dalen har gjort en fantastisk bedrift som har tagit sig till finalen. Väldigt få trodde det inför säsongen, INGEN i hela världen trodde det efter den bleka höstsäsongen, och väldigt få trodde det när slutspelet väl skulle börja.

Innebandy-Sverige har fått upp ögonen för klubben på allvar. Dalen är att räkna med i fortsättningen. Tidigare har väldigt många alltid förknippat laget med höga ambitioner och tidiga uttåg ur slutspelen – nu får många tänka om. Detta var t ex Henrik Stenberg inne på när jag pratade med honom efter matchen – även om Uppsalalagets storstjärna var noga med att poängtera att de var och är det bättre laget.

***

För den som saknar citat här på bloggen av matchen kan jag säga att vi under dagen har gjort hur många intervjuer som helst till papperstidningen på måndag. Jag rekommenderar verkligen redan nu att ni ser till att läsa den/köpa den/ta del av den.
Det kommer stå väldigt mycket matnyttigt om både guldet och silvret.

Även på vår webb – www.folkbladet.nu – finns väldigt mycket intervjuer och spelarnas åsikter. Vi hänvisar till den för att ta del av spelarnas åsikter.

Avslutningsvis kan man summera den här dagen som helt fantastisk. Det är riktigt stort att vi har haft två Umeå-lag representerade i Malmö. Iksus fans hejade på Dalen och Dalens fans höll på Iksu. Innebandy-Umeå var förenade på ett unikt och historiskt sätt.

Detta datum – 21 april – kommer dessutom förbli unikt och historiskt. Detta är den enskilt största händelsen i vår stads innebandyhistoria.  Iksu tog sitt fjärde guld och Dalen var nära ett historiskt guld. Båda prestationerna förtjänar att hyllas!

Innebandybloggen är stolta över att få bevaka ett så starkt innebandynäste som Umeå faktiskt är!

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *