Sportens egna helg är slut

Den historiska helgen i Malmö är slut. Lika slut är jag själv och många andra som var där och bevakade festen. Just nu sitter jag på en nattbuss på väg hem till mitt kära Umeå. Så går det när man bestämmer sig för sent för att åka. Alla flygbiljetter var nämligen slut…

Men oavsett hur sliten jag kommer vara imorgon klockan åtta, då vardagen börjar igen, så kommer jag inte ångra en endaste sekund att jag var på plats.

Inför helgen skrev jag ett kritiskt inlägg om att finalen ska fortsätta i Malmö. Efter att ha varit där kan jag väl minska lite grann på kritiken men inte allt. Arenan är nämligen fullständigt magisk. Otroligt fräsch och mäktig. Synd bara att det var förhållandevis lite folk. Det är trots allt en av de viktigaste faktorerna. Om man väl ska ha en endaste arenamatch får man faktiskt se till att varje stol är fylld…

**

Väl på efterfesten kändes det typ som att halva stället kom från Umeå. Men så var det givetvis inte. Kul att flera för mig okända människor kom fram och hyllade bloggen. Det värmde faktiskt mycket! Dessutom fick man ju därmed känna på lite kändisskap. ”Du är han på Innebandybloggen, va?!” Snart kanske jag går på en röd matta bredvid storheter som Blondinbella och Kenza. Tänk, vilken dröm…

Skämt åsido. Helgen var som sagt väldigt trevlig och det var kul för en Umeå-patriot som mig själv att få se två lag från Umeå i finalen.
Iksu tog hem guldet väldigt komfortabelt tack vare magiskt försvarsspel och smart anfallsspel. Dalen var sedan nära att följa upp med ett guld och efter Johan Alms (Johan Arm, som Aftonbladet skojade till det i och med att skottet gick via Svahns arm) mål till 2-0 trodde jag verkligen att det var Dalens dag. Men firma Stenberg/Öhman ville annat och vände på steken via individuella prestationer. Öhman är verkligen en vinnare som gillar att kliva fram när det ska avgöras.

I morgondagens (dagens/måndagens) VF kommer ni kunna läsa väldigt mycket från finalerna. Jag och Jocke Bålfors har gjort rätt för oss. Vissa av intervjuerna vi gjorde fick ingen/inte så stor plats till papperstidningen så jag tänkte fylla på lite på bloggen eftersom.

I övrigt kommer veckan att bjuda på intensifiering av laguttagningen till Allstar-matchen. Den börjar ju närma sig med stormsteg. Dessutom ska vi försöka bevaka Silly-season.

Det återstår med andra ord mycket att skriva om här på bloggen trots att säsongen egentligen är slut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *