”Walle” om torsken & framtiden

IBK DALENS LANDSLAGSSTJÄRNA MATTIAS WALLGREN OM FINALFÖRLUSTEN, FRAMTIDEN, OCH ALLSTAR-MATCHEN SOM HAN NU ÄR OFFICIELLT KLAR FÖR. 

Som reporter är det en rätt unik känsla att gå ner i spelargången och få direktkontakt med spelarna efter den här typen av matcher.
Efter Iksu-matchen var det lättjobbat. Efter ett guld är man liksom rätt sugen på att bli intervjuad. Tvärtom blir det efter att nyss ha förlorat en final.

Den förste jag mötte var Mattias ”Walle” Wallgren som kom och gick med tunga kliv och nedsänkt huvud.Sedan fortsatte det bara. Vi intervjuade nästan halva laget. Mycket av det materialet hamnade sedan i tidningen men långt ifrån allt. Därför tänkte jag nu försöka fylla på under kvällen med lite mer citat både från Iksu och Dalen.

– Jag tycker vi börjar matchen bra. Första halvan för vi spelet och efter två perioder var vi svenska mästare. Sedan blir vi lite bekväma, spelar längs sargerna, och blir allmänt passiva, analyserar Wallgren.

– När de sedan gör två tidiga mål klev vi framåt och då visade de klass genom att spela runt bollen och göra det svårt för oss, fortsätter han.

Ett av försöken att vända på trenden igen var att flytta upp ”Walle” som forward bredvid Alexander Bodén och Jonas Svahn. Vi var några på läktarplats som blev förvånade över detta, men huvudpersonen själv tog det hela med ro.

– Jag har ju gjort det några gånger under säsongen. Nu på slutet har vi tränat en del på det för att ha något att röra om med. Tanken var att vi skulle gå in och vinna boll så att första femman kunde komma in med bollen. Nu lyckades vi inte så jättebra med det – men vi var ju tvungna att prova någonting, säger han.

Trots den bittra förlusten svarar han optimistiskt kring vad man kan ta med sig från en sådan här upplevelse.

– Det är otroligt nyttigt för samtliga inblandade. Det är bara några få i truppen som varit i liknande situationer tidigare. Några har landslagsrutin också men det här är inte samma sak. Vi fick alla viktiga erfarenheter att ta med oss, säger Wallgren.

Han passar även på att hylla den tillresta klacken.

– Jag är otroligt glad och stolt över alla som gjorde resan hit. De ska ha all cred i världen för att de gjorde den långa resan för att stötta oss, säger han.

Hur länge det tar att slicka dessa bistra sår vet han av naturliga skäl inte. Ingen i Dalen har ju varit med om att förlora en final tidigare.

– Vi får vara rejält besvikna ett tag men samtidigt måste vi redan nu känna stolthet över det vi har gjort. Många spelare kommer nog se tillbaka på det här som en av höjdpunkterna i karriären – åtminstone hittills i karriären, säger han.

Det stora orosmolnet som ligger över IBK Dalen just nu är hur det ska bli med alla kontraktslösa spelare. Robin Nilsberth, Johan Samuelsson och Jonas Svahn – för att nämna tre – är en oerhört viktig trio och alla har nu utgående kontrakt samtidigt som de ryktesvägen förknippas med andra klubbar.

– Visst är det några frågetecken. Vi får se vad som händer. Jag hoppas givetvis att alla vill spela kvar. För jag vet att vi kommer ha otroligt stora chanser även nästa år om vi får bygga vidare på det vi har. Då har vi dessutom rutinen från den här typen av matcher, säger Wallgren.

***

Som en rätt stor parentes till finalförlusten tog jag i dag upp frågan om Wallgren ville medverka för mitt lag i Allstar-matchen. Det kändes direkt okänsligt att ställa en sådan fråga där i spelargången, så jag lät den vila…

– Självklart är jag med! Det finns nog ingenting jag hellre vill än att tysta Lars, så det ska bli riktigt trevligt, säger Wallgren (och det sa han alltså inte direkt efter matchen utan det var vid ett annat intervjutillfälle!)

Kul för mig och mitt lag att få in en riktigt bra och landslagsmeriterad back. Dessutom tror jag verkligen på orden om att han vill tysta Lars. ”Walle” kommer ha en strålande inställning i matchen – det är jag helt säker på!

Lagen börjar arta sig och vi kommer att intensifiera presentationen av lagen här under veckans gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *