Bloggen avslöjar: Mini uttagen i landslaget


Therese ”Mini” Andersson har blivit uttagen till landslaget. Skelleftetjejen som för ett drygt år sedan skadade sig och missade resten av fjolårssäsongen, men som återvände och i lördags var en av målskyttarna i SM-finalen mot Kais Mora har blivit uttagen efter det att Amanda Larsson tackat nej till spel i helgens World Challenge som avgörs i Karlstad.

– Man tror nästan inte att det är sant. Jag glider omkring på moln av hur roligt allting är just nu med SM-guldet och nu det här. Nej, man tror nästan inte att det är sant, säger ”Mini”.

När fick du beskedet?
– Curt Söderström ringde igår och frågade om jag kunde komma loss och jag tackade såklart ja. Det är tråkigt för henne som måste tacka nej, men för mig är det såklart jätteroligt, säger Andersson som har 1 landskamp i bagaget sedan tidigare.

Vad betyder de här framgångarna inför nästa säsong?

– Det är klart att det vore knäppt att sluta när det flyter på såhär. Men jag ska träffa Niklas (Ekblom) här om någon vecka och då får vi se vad som händer, men det har aldrig varit så roligt med innebandy som det är just nu.


Lindbergs kommentar:

Mini har gjort en bra säsong i Iksu och återvänt från skadan på ett bra sätt. Hennes arbetsmoral, löpstyrka och förmåga att sprida energi till både sig själv och laget är så gott som oöverträffad i Sverige. Hennes inställning är helt fenomenal och det är en tjej som firar sina mål som att det vore ett avgörande SM-finalmål varje gång. Det är få man unnar det här så mycket som ”Mini” och det är såklart en klasspelare med mängder av rutin av stora matcher och minst sagt användbar i landslaget. Iksu får därmed hela åtta spelare till samlingen (Mini, Cassi, Mackan, Iza, Wibron, Eiremo, Vickan, Tjärnström) och det är såklart häpnadsväckande, men samtidigt vann laget SM-final – med 7-1 (!)-

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *