TGC till ettan trots allt

TGC misslyckades i kvalet mot Luleå. Men laget blev bästa tvåa av alla kvalande lag i hela Sverige. Tack vare det har klubben nu fått en andra chans att avancera till division I. Och den chansen tackade man ja till!

– Vi visste om att det var den här veckan beskedet skulle komma så vi hade ett möte i söndags där vi efter en hel del diskussioner kom fram till att vi skulle tacka ja om frågan kom, säger tränaren Johan Westerlind.

Under gårdagen kom förfrågan om att avancera till ”ettan” och för hans egen del var det slutgiltiga valet självklart.

– Jag sa att jag inte fortsätter om det blir spel i division II. Som helt ideell tränare är det sportsliga viktigast och att tacka nej till en sådan här möjlighet skulle inte rimma med det. Sedan måste vi såklart inse vad det innebär ekonomiskt och sportsligt att spela i en serie som division I, säger han.

För många utifrån som följt laget kanske inte division I rimmar klockrent med lagets jargong.

– Det kan jag förstå, men vi ska fortsätta med samma jargong som tidigare. Vi startade laget för att ha roligt i första hand och det ska vi hålla fast vid, säger han.

Men han erkänner samtidigt att det måste krävas skärpning på vissa plan för att äventyret ska bli längre än ett år.

– Vi måste höja själva innebandyn och bli seriösare där. Vi måste dessutom se till att värva in några spelare, annars riskerar det att bli respass direkt. Min förhoppning är att vi kan bli en unik krydda till division I som inte funnits där tidigare, säger Westerlind.

Just att värva spelare till TGC är inte som att värva spelare till vilket lag som helst. Westerlind trycker på vikten av att spelarna som värvas måste passa in i gruppen.

– Visst är det så, det sticker vi inte under stolen med. Vi kommer aldrig värva någon spelare bara för att den är bra utan vi är noga med att spelaren ska passa in i laget, säger han.

I takt med att han säger det dyker en liknelse upp i mitt huvud. TGC är lite utav innebandyns egna Athletic Bilbao. Det spanska laget, som just nu gör succé i Europa league, har bara baskier i laget – och den som provat vara Bilbao i FM vet hur frustrerande och svårt det är att värva spelare…

– Haha! Ja, du, det ligger något i den liknelsen absolut. Jag köper den. Vi kan ju t ex inte sticka under stolen med att vi har många gamla ”ersbodare” i laget, skrattar han.

När det gäller den befintliga truppen kommer i alla fall majoriteten av truppen att spela kvar.

– Vi har ett par frågetecken men så är det alltid. I snitt har det slutat 3-4 spelare varje år sedan vi startade. Ingen kommer i alla fall bli sparkad och ingen kommer nog sluta helt – det är snarare en fråga om att vissa kan vara med mer eller mindre. När det gäller nya spelare har vi inget konkret än så länge men vi får se vad som händer, säger han. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *