Ersättarna finns i staden

Visst är det mycket tråkiga nyheter för IBK Dalen att både Jonas Svahn och Robin Nilsberth nu har lämnat klubben. (Det krävs heller ingen hjärnforskning för att lista ut att Johan Samuelsson står med ena benet utanför klubben i dagsläget…)

Men nu när det väl har hänt gäller det att se möjligheter istället för att gräva ner sig. Dalen kommer fortfarande ha ett bra lag när SSL drar igång – det är jag övertygad om.

Den naturliga ersättaren för Robin Nilsberth finns i Umeå City IBK och heter Thomas Holmgren. En mycket underskattad rightback som dessutom besitter många av de kvaliteter som Nilsberth har såsom ett hårt skott och bra närkampsspel. Han har uttryckt en vilja om att spela i SSL och jag antar att kontakten mellan Dalen och ”Hacky” redan är inledd. Han är dessutom kontraktslös så vitt jag vet.

Den som ska ersätta Jonas Svahn är desto svårare att hitta. Få kan matcha hans spelstil. Definitivt ingen kontraktslös spelare i alla fall…

En som däremot skulle göra det väldigt bra i Dalen är ju Erik Nilsson, även han i  Umeå City. Han spelade förvisso forward i City under året men har ett förflutet som center i Wibax Piteå. Ketil Kronberg skulle även kunna kliva in som center och täcka upp för tappet av Svahn/och eventuellt Samuelsson. Då skulle ett högst eventuellt nyförvärv som Erik Nilsson/annan bra forward kunna spela kvar som forward.

Erik Nilsson lär dock bli mer eller mindre omöjlig att värva från Umeå City i och med att han har skrivit på ett nytt kontrakt. Han är alltså långt ifrån lika lättillgänglig som Thomas Holmgren.

Det jag egentligen vill komma med i det här inlägget är att Dalen knappast behöver lägga sig ner och dö för att det här händer. Det finns gott om möjligheter till ersättare bara i vår egen stad. Lägg därtill att Urban Karlsson många gånger lyckats med externa värvningar. Det kan han säkert göra igen.

Jag är inte så naiv att jag tror att Dalen kommer att gå till final igen (med nuvarande trupp) men jag är samtidigt inte så naiv att jag tror att föreningen lägger sig ner och dör heller.

1 kommentarer

  1. Jag hoppas verkligen att du har rätt, för Dalens skull

    Att sikta mot något annat än SM final kommande år tycker jag är samma sak som att lägga sig ner och dö

    Ska Dalen bara bli en ”one hit wonder” för att sen falla tillbaka till att åka ut i tre raka i kvarten?

    Jag är fullt medveten om konkurrensen i SSL, men att inte smida medan järnet är varmt och satsa stenhårt på nästa säsong tror jag bara gör att ännu färre i laget är intresserade av att stanna. Jag säger som Lars, gör VAD SOM HELST för att få Samuelsson att stanna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *