Spelskicklig back klar för Iksu

En grej vi har missat helt att uppdatera om här på bloggen är att Iksu har värvat 18-åriga backen Evelina Wahlström, fostrad i Skåneklubben Engelholm, från RIG Umeå IBF.

Nu vet ni det i alla fall – om ni inte redan visste det (det skrevs i tidningarna den 10 maj).

– Hon har jättemycket innebandy i sig och jag tror att hon kan utvecklas mycket hos oss. Hon är en spelskicklig back, så det känns väldigt bra, säger sportchefen Niklas Ekblom.

Spontant känns det perfekt att Iksu får in en till spelskicklig back. Det har väl inte sprudlat av den varan i år även om backsidan var riktigt stark.
Wahlström kommer att tillföra en ny dimension till en redan urstark backsida helt enkelt.

Sedan tidigare är Julia Nordin klar och nu jobbar Ekblom för att ytterligare förstärka laget. Caroline Deutgen kommer mest troligt att bli kvar i Umeå med pojkvännen och därav även spela här naturligtvis. Iksu ryktas vara det hetaste alternativet för henne.

Två mycket kompetenta talangfulla spelare som haft stora skadebekymmer genom åren. Jag hoppas innerligt att duon ska få hålla sig skadefria i framtiden – oavsett klubbadress.

Ekblom har redan gjort ett bra jobb med truppen och säkrat upp flera av spelarna till nästa år. Totalt är elva spelare kontrakterade – däribland succébacken Emelie Wibron och den så nyttiga Susanne Ekblom som bestämt sig för en 14:e (!) säsong i Iksu-tröjan.
Men några frågetecken finns alltså kvar i den befintliga truppen. Nu i veckan ska Ekblom prata med bland annat Josefina Eiremo, Victoria Wikström, och Jenny Gustafsson om kommande säsong.

– Jag är hoppfull på att de flesta kommer att fortsätta, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *