Allstarteam Herrtvåan

Fick in en läsarkommentar som tyckte att jag skulle knåpa ihop mina favoriter i herrtvåan. Självklart hakar jag på detta.

Jag märkte när jag började fundera kring laget att det i princip var omöjligt att bara plocka ut en femma. Därför har jag helt enkelt tagit ut två stycken backpar och tre kedjor istället.

Så här lyder mina drömfemmor i årets herrtvåa:

Mv: Anders Grahn, Sandåkernkamraterna.

B: Tony Kjellsson, TGC – Petter Sandström, Sandåkernkamraterna.

C: Samuel Karlsson, Vildmännen

VF: Mattias Mattsson, IBK Ersboda HF: Jonny Granström, Vindelns IF.

Kommentar: Grahn har varit den bästa målvakten sett till hela serien. I kvalet dominerade Niclas Sörling men jag väljer att ta ut den som har varit bäst under en längre tid i kassen.
På backplats hittar vi spelskicklige Tony Kjellsson som fokuserat mer på spelet och cykelhjälmar än fula tacklingar i år. Vid hans sida finns Petter Sandström som trappade ner från Thorengruppen. Vet att han spelat center en hel del i år men han är bäst som back enligt mig.
Centerplatsen kändes väldigt vigd åt snipern Samuel Karlsson som ska spela i TBS nästa år. Som vänstervinge hittar vi en ännu mer given spelare i form av Mattias Mattsson. Någon slags motivering kring den uttagningen känns bara överflödig (precis som den här meningen).  
Högerforwardsplatsen tas av Vindelns Jonny Granström som har dominerat totalt i de relativt få matcher han spelat i år.

 

***

ANDRA:

B: Niklas Enström, TBS – Joel Sandqvist, TBS.

C: Thomas Lindgren, SPIF.

VF: Jim Johansson, TBS HF: Alexander Alenius, Sandåkernkamraterna

Kommentar: Här ser vi två backar med hög högstanivå. Tyvärr kan duon variera en hel del i både humör och utförande. Men jag är snäll och plockar ut båda då båda håller tillräckligt hög klass i sina bästa stunder.
Som center hittar vi igen SPIF-legenden Thomas Lindgren. Väldigt kompetent innebandyspelare.
Som högervinge har vi Jim Johansson som besitter seriens bästa skott (sorry Samme). På andra kanten hittar vi den avige Alexander Alenius från Sandåkernkamraterna. En trogen poängmakare.

***

Tredjekedjan:

HF: Daniel Nygren, TBS
C: Patrik Gotthardsson, TBS
VF: Patrik Andersson, Umeå IK.

Kommentar: Daniel Nygren kom femma i totala poängligan och är nog seriens bästa passningsspelare. En personlig favorit – både på och utanför planen. Det räcker för att ta plats.
Patrik Gotthardsson kommer med efter sitt fina kval. En av seriens klart bästa spelare då han vill. Tyvärr står han hellre i kassan på Rusta (och scannar mina mattor och 10-pack Twix) än att spela innebandy.
Vänstervinge blir Umeå IK:s sniper Patrik Andersson. Enligt mig en spelare som sällan sprudlar men han gör sina poäng och det är alltid värdefullt.

Bubblare: Jack Anderback, Rikard Öberg, Petter Eriksson, Linus Schefström, Johan Nylén, Mattias Öster-Waara, Johan Reichler.

Slutkommentar: Som ni märker finns det gott om individuell kvalitet i serien. Känns t ex väldigt tufft att sätta Petter Eriksson utanför tre kedjor. Han har helt klart kapacitet att ta plats i den första kedjan men han har fått säsongen spolierad på grund av skador.

Antar/vet av erfarenhet att den här typen av inlägg rör upp en hel del känslor.
Men visa lite mognad och ta det hela med en klackspark om ni nu är frustrerade att er son/kusin/kedjekompis/systers pojkvän inte kom med.
Det är svårt att ta ut ett lag och trots att jag fegade och tog ut betydligt fler spelare än bara en femma så är det många som blir bryskt lämnade vid sidan av. Så får det vara.
Ändå bedömer jag det som värt att skriva ett sådant här inlägg då jag vet att det genererar mycket klick och mycket debatt. Det är ju sådant som är kul!

Ge gärna ett exempel på ett eget lag genom en kommentar. Där kan ni också såga min uttagning om ni så önskar. Jag står beredd med skölden för att parera.

9 kommentarer

  1. Tycker de är riktigt bra femmor, skulle nog ta ut till 95% lika som du!!

    Vore sjukt roligt om du också gjorde en om div1! Alltid lika roligt att läsa hur andra tycker och tänker om olika spelare osv!!

    • Hela TBS skulle ha kunnat vara bubblare. Anton är helt klart bra, men jag valde Gotthard före i det ordinarie laget då jag tycker att han är lite mer komplett som spelare (däremot inte lika snabb och inte lika vältränad 😉 )

      Anton får inte ut sina fördelar på samma sätt i en låg division som Gotthard.

  2. Helt rätt Jacke, ett allstar ska bestå av de som lirat hela säsongen. Inte av oss som kliver in mot slutet när allt är avgjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *