Dalen värvar från skogen

Jag befinner mig på Norrbyskär för tillfället och har därför lite svårt att blogga av olika anledningar.

Men jag tänkte bjuda på några korta rader från min s.k. smartphone nu när Dalen har värvat en ny spelare.

Det är doldisen Christan ”Chrille” Larsson som har lockats upp till Umeå igen ifrån Jämtlands skogar.

Den som kan sin innebandy vet att Chrille har varit i Umeå två omgångar tidigare.

Först kom han till IBK Söder (där jag spelade då) och väl där vann han interna poängligan redan första säsongen. Men sedan gick flyttlasset till lilla Hammerdal igen.

Förrförra säsongen var det dags för ett Umeå-äventyr igen. Då värvad till Thorengruppen efter goda vitsord från bland annat mig själv.

Men redan efter ett par omgångar gick lasset hem igen pga brist på jobb.

Detta Dalen-äventyr blir alltså tredje gången gillt för Christian. Ett treårskontrakt är påskrivet och det visar väl att både klubben och han själv tror på det här!

Jag känner Christian personligen. Jag välkomnade honom till Umeå genom att direkt hänvisa till var den godaste kebabpizzan fanns (vad mer behöver man veta?). Under den andra svängen bodde han som inneboende hos mig varpå jag kan avslöja en saftig detalj:

Christan Larsson kan spela Lilla Snigel på elgitarr.

Men nu är det ju inte på grund av hans gitarrkunskaper han är värvad till Dalen. Han är nämligen en fena på innebandy. Han springer fort, skjuter hårt, och har riktigt bra spelsinne. Potentialen att bli en fullfjädrad SSL-spelare finns helt klart där.

Men kommer han få spela något då?
Ja, jag hoppas att Dalen vågar satsa fullt ut på honom. Men konkurrensen är skarp i dagsläget. Bröderna Bodén går före i rangen och därefter följer Torp (där det i och för sig går rykten om flytt hem till Norge) och Simon Sedin. Det är den duon som Larsson i huvudsak måste konkurrera ut.

Jag tror personligen att han kommer ta chansen om han väl får den. Samtidigt befarar jag att hans Dalen-äventyr börjar i en viss röd tröja i serien under. Speciellt då kontraktslängden vittnar om en långsiktig satsning med en inskolande process.

Vi får helt enkelt se vilken trupp han tillhör när det drar igång!

2 kommentarer

  1. Pingback: Tre år i IBK Dalen(uppdat) | InnebandyZ

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *