Herrettans allstar-team

Nu är det dags att presentera mina favoriter från den gångna säsongen i division I herrar.

Division II-laget väckte som förväntat en hel del känslor. Återstår att se om detta lag också gör det.

Eftersom läsarna mestadels kommer från Västerbotten så har jag bara valt spelare från våra lokala lag. Precis som i division II-laget tog jag ut en målvakt, två backpar och tre kedjor framåt.

Bjuder även på ett lag helt utan lokala spelare längst ner i inlägget.

FÖRSTAFEMMAN

Mv: Niklas Ivarsson, Sandåkerns SK.

Hb: Joel Bäckström, Sandåkerns SK.
Vb:
Anders Sundqvist, Skellefteå IBK.

C: Joakim Nilsson, Skellefteå IBK.

Vf: Niklas Blomberg, Sandåkerns SK.
Hf:
Mattias Lundberg, Skellefteå IBK.

Kommentar: Ivarsson har knappast haft mest att göra av målvakterna i serien. Men han är ändå den bästa. Så enkelt är det.
Joel Bäckström är given som högerback. Anders Sundqvist är en personlig favorit för mig. Han kollar nästan aldrig ner på bollen och är väldigt spelskicklig.
Som center hittar vi en annan personlig favorit i form av Joakim Nilsson. Skellefteås lagkapten är en lirare av rang och 44 assist imponerar.
Vänsterforward fick bli måltjuven Niklas Blomberg som nyligen förlängt sitt kontrakt med Sandåkern. Vid hans sida spelar vindsnabbe Mattias Lundberg. Den duon gjorde 110 (!) mål tillsammans förra säsongen (56 på Lundberg, 54 på Blomberg).

ANDRAFEMMAN:

Hb: Pontus Ericsson, RIG Umeå IBF.
Vb:
Vidar Tirén, Ersboda SK.

C: Per Beijar, GUIF.

Vf: Albin Sjögren, RIG Umeå IBF.
Hf: Filip Persson, RIG Umeå IBF.

Kommentar: Pontus Ericsson spelade till sig ett kontrakt med Dalen i år. Det räcker för en plats i mitt lag. Vänsterbacken Vidar Tirén visade under säsongen att han inte bara är en lovande stresspelare och överskattad fotbollsmålvakt (kan bara slänga sig åt ett håll). Han kan dessutom spela innebandy. Han spelar som bekant i Umeå City nästa säsong.

Framåt hittar vi ett ungt och frejdigt anfallspar i form av Albin Sjögren och Filip Persson.  Två spelare som kan gå väldigt långt.

Kände dock att jag behövde en klok rutinerad center mellan de två. Då föll valet på Per Beijar, GUIF. En center som är bra båda vägarna och som kan städa upp lite grann om duon Sjögren/Persson får för sig att dribbla lite för mycket.

TREDJEKEDJAN

Vf: Sebastian Degeryd, RIG Umeå IBF.
C: Johan Andersson, Ersboda SK.
Hf: Joakim Hagenmalm, Sandåkerns SK.

Kommentar: Degeryd är en personlig favorit med sin aviga teknik. Han har dessutom tagit ytterligare steg i sin utveckling det här året. Spännande fortsättning följer på hans karriär.
Johan Andersson är en annan kille jag håller högt. Alltid varit bra defensivt – i år lossnade det även offensivt.
Högerforward blir Joakim Hagenmalm som egentligen inte gjort någon sprudlande säsong. Men han är stabil. Bra på det mesta och klok.

Bubblare: Johan Nilsson, Ersboda SK (hade givetvis varit med om han spelat fler matcher), Adam Lundström, Gamla Stan, Johannes Övregård, Gamla Stan, Joel Johansson, Skellefteå IBK, Torbjörn Sjögren, Sandåkerns SK, Jonas Lindberg, Ersboda SK.

EXTERN DRÖMFEMMA

Mv: Nicklas Byrberg, Hudik/Björkberg.

Hb: Mattias Waaranperä, Kiruna.
Vb: Sebastian Kruth, Jemtland.

Vf: Niklas Strängdal, Kiruna.

C: Nicklas Forslöf, Hudik/Björkberg.

Hf: Jakob Jonsson, Hudik/Björkberg.

 

 

4 kommentarer

  1. Hej!
    En fråga till du som har stor koll, hur stor skillnad är det mellan div 1 och allsvenskan/superligan?
    Vilka av dom som var med i allstarteam skulle du anse ha stor chans/möjlighet att ta steget upp till respektive serie??

    Tycker för övrigt att de var ett bra allstarteam, kan tycka att kanske Morén i wibax, borde ha varit i nosat, i alla fall på bubblarna.

    • Den största skillnaden är jämnheten. I Allsvenskan är de flesta spelarna rätt bra, och alla lag har något att komma med.
      I division I finns det en del lag som är rätt dåliga och det slinker därmed igenom fler spelare som är lite mer begränsade. Det är mycket lättare att matcherna rinner iväg i ettan än i Allsvenskan/SSL. Det är därför vissa spelare gör så oerhört mycket poäng…
      Men alla dessa spelare skulle göra det väldigt bra i Allsvenskan. Några skulle även leverera i SSL.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *