”Bangar inte för närkamper”

Det är andra juni i dag. Juni är en månad man normalt förknippar med sommar. Men just nu lider jag med de som redan har fått semester. Snacka om skitväder.

Som tur var har vi alltid fint väder i innebandy. Det ska man komma ihåg dagar som dessa.

Tycker att innebandy.se kan ta och byta slogan från ”Hänger du inte med är du inte snabb nog” till ”Det är alltid fint väder i innebandy”.

Första gången jag hörde det citatet var för övrigt från min tränare Janne Lundqvist då jag var typ 12 år. Vi hade något juniorkval ute i Nordmaling(!) och mötte bl a Ersboda med den så gott som fullväxte Mattias Hedlund. Dömde gjorde legenden, nuvarande SSL-domarvärden, Lasse Hammar.

Det var tider det…

Men nu är det som sagt juni och år 2012.

Umeå City har värvat en back i form av 18-årige Andreas Holmgren, som kommer ifrån division-I och Örnsköldsvik IBF.

– Vad vi har förstått efter att ha sett honom spela med Ö-vik samt även vad han levererade under en provträning med oss under våren så är detta en kille som verkligen kan bli något och vi har fått många bra vitsord från hans förening, säger Peter Sjöström till umeacity.se.

– Jag ”bangar” inte för några närkamper och det här känns verkligen spännande, säger huvudpersonen själv till umeacity.se.

Tur att man är högerforward själv och slipper de där närkamperna han inte har tänkt banga ifrån!

***
I Citys damlag händer det också grejer. De har värvat en hel drös spelare:

Linnea Alfredsson , IBF Dalen.
Ellen Nordström, Holmsund City.
Frida Nordström, Holmsund City.
Johanna Nordström, Holmsund City.
Susanna Norman, Västerslätts FBC.
Sara Forsen, Västerslätts FBC.
Mirja Eriksson, Brunflo.

Utöver dessa sju nyförvärv, som i och för sig inte klingar särskilt högt om man ska vara ärlig, så har föreningen lyckats knyta till sig en mycket meriterad tränare i form av Harri Lind (vars eminenta CV går att läsa i slutet av denna artikel)

– Jag gillar kreativa spelare och det har jag upplevt under denna korta tid. Sedan är det viktigt att vi kan ha roligt tillsammans. Sverige är ledande i världen inom daminnebandyn och det är något som har lockat mig att komma hit. Förutom att träna Umeå City så kommer jag att få chans att se de bästa lagen från elitserien, säger Lind till klubbens hemsida.

**

Annars då? Jag har inte hört något om vem som ska träna Dalen tillsammans med Jonatan Brolin. Jag har heller inte hört några rykten angående vem som ska träna Sandåkerns SK i Allsvenskan. Svar på dessa frågor lär komma inom kort.

Den hetaste snackisen just nu är Rasmus Sundsteds vara eller icke vara i Caperiotäby. Killen sitter på ett 2-årskontrakt med Caperio och nu vill sportchefen Maimon ha 500.000 tusen av Storvreta.

Kan hålla med Stefan Edberg lite grann när han skriver på Twitter:

”Vi börjar efter lång strävan bli som de andra idrotterna. 500k för Sundstedt. Härligt.”

Intressant att se var Sundstedt spelar till slut. Personligen tror jag att han blir kvar i Caperiotäby. Han har kontrakt och klubben är oerhört beroende av hans tjänster.

**

Det är även klart att Daniel ”Dille” Jernberg blir kvar i Granlo BK. Han var bestämt med att det var ett ettårskontrakt som gällde och när det väl kom ett sådant tackade han ja.

– Jag var inte intresserad av ett kontrakt på längre än ett år. Om kroppen inte känns bra efter nästa säsong vill jag kunna flytta hem och spela ett år i en lägre division utan att ett kontrakt ska stoppa mig, säger han.

**

Iksu har ”guldfest” i kväll. Som utomstående undrar man om det är ÄNNU en guldfest för det tidigare guldet – eller om de redan nu firar guldet som kommer tas 2012/13. Jag klandrar dem inte om så är fallet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *