Torp flyttar hem

Det har ryktats länge om att Dalens forward Lars-Erik Torp ska flytta hem till Umeå. Nu är det officiellt.

Efter fyra år i Umeå och IBK Dalen är det nu dags att återvända till moderklubben Greåker.

Förklaringen till beslutet är enkel:

– Det är för att komma närmare familj och vänner som jag flyttar, säger Lars Erik Torp.

Greåkers sportchef njuter såklart av detta besked.

– Detta är fantastiskt. Vi får tillbaka en Greåker-kille som har spelat fyra år på toppnivå i Sverige. För oss kan det inte bli bättre än så här, säger sportchefen Andreas Anderzon till sa.no.

Bloggens kommentar: Jag var faktiskt den första journalisten som träffade Torp (stort!) sedan han kom till Umeå. Det var på Vildmannahallen av alla ställen. Petri Ikonen presenterades i samma veva som nyförvärv för Dalen.

Rent sportsligt är detta inget jättetapp för Dalen. Torp har haft problem att ta en ordinarie tröja under sina år här. Därmed inte sagt att han är en fullgod SSL-spelare. Personligen är jag ofta imponerad av Torps sätt att spela innebandy på. Han spelar enkelt, har bra teknik, är klok, och har ett riktigt lurigt skott. Men konkurrensen har varit stentuff på vänsterkanten och inte blev den bättre av att Andreas Carlbom kom in.

Bortser man från det sportsliga så tappar Dalen en riktigt skön kille. En sådan spelare som man älskar att ha i det som etablerade tränare ofta kallar ”gruppen” (jag föredrar ”laget).

Så slår man ihop det sportsliga och det sociala så är det ett rätt tungt tapp för Dalen. Jag är dock övertygad om att Christian (inte Christoffer!) Larsson kan ersätta Torps skor på båda plan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *