Sävar kan hamna i ettan

Ingen intresserad har väl missat nyheten att Gävles damlag lägger ner. Laget gjorde succé som nykomlingar förra året och avslutade säsongen med att kvala till Elitserien. Väl där tog det stopp och den ekonomiska blödningen efter säsongens slut gick inte att stoppa.

Hur berör då detta innebandyn på vårt lokala plan?

Jo, som många säkert har hört så förväntas Sävar IBF, som föll med 14-10 över två matcher mot Notviken i sitt kval, få en fråga om division I-spel för att fylla luckan efter Gävle i den norra serien.

Jag ringde upp Robert ”Bumbi” Nordlund för att kolla in läget.

– Av det man har kunnat läsa sig till så är det inte helt otroligt att vi kommer få frågan. Men än så länge har ingen officiell förfrågan dykt in, säger han, och konstaterar samtidigt att det är röd dag i dag varpå arbetet med den här frågan fördröjs åtminstone en dag.

Om frågan väl kommer måste svaret vara genomtänkt.

– Känslan är att det hade varit strålande om man hade fått veta detta för två månader sedan. Skulle vi ”gå upp” nu har vi inte samma förutsättningar som de andra lagen.

– Men Gävle har väl förmodligen gjort allt de kan för att rädda sin ekonomi och först nu har de insett att de inte har gått, säger Nordlund.

 

Jublande Sävar-spelare efter derbysegern mot Ersboda i fjol.
FOTO: Undertecknad…

***

På tal om ekonomi är det enorm stor skillnad att spela i ettan jämfört med tvåan.

– Visst är det så. Föreningen måste ta ett beslut om pengarna – det är den viktigaste frågan. Sedan måste vi lyssna in tjejerna själva också. Vi tränare eller styrelsen kan inte ändra förutsättningarna för tjejerna utan att de är delaktiga i diskussionen, säger han.

Oavsett hur det nu blir ser Nordlund fram emot den kommande säsongen.

– Spel i ettan lockar naturligtvis. Serien blir dessutom roligare med en hel del nya lag som tillför. Men i dagsläget har vi spänt bågen för att vara ett topplag i division två, och blir det tvåan är jag övertygad om att det blir en rolig säsong, säger han.

Historiskt sett tenderar sena uppflyttningar att sluta med direkt nedflyttning. KAIS Moras herrar är det tydligaste exemplet på detta när laget åkte ur SSL med dunder och brak.

– Det kan ju faktiskt vara så att det är bättre att försöka gå upp från tvåan nästa säsong än att gå upp direkt och riskera att åka ner. Om vi ska spela i division I måste tränarna, styrelsen och spelarna känna att vi har en ärlig chans att hålla oss kvar, säger ”Bumbi”.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *