Senaste nytt från skäret

Nu är det paus i lägerverksamheten på Norrbyskär. Därför flikar jag in ett litet inlägg mitt i bloggsemestern…

När man är på en ö så är man allmänt avskärmad från allt som händer. Men jag har faktiskt hört en hel del ändå. Dessutom har jag försökt hänga med så gott jag kan i det allmänna snacket runt innebandy.

Det som hänt nere i Gävle kring damlaget har verkligen rört upp känslor. Det verkar som att styrelsen i GGIK inte riktigt har skött sina kort rätt. Skulle vara intressant att få veta hela sanningen (ryktas en hel del på Twitter bl a).
Hursomhelst är det bra och viktigt för sportens framtid att beslutet att lägga ner laget togs tillbaka (även om det var tråkigt för Sävar IBF).

***

Ulf Hallstensson blir alltså ny assisterande förbundskapten istället för Isac ”bolla upp bollen till målvakten” Carlsson.

Detta beslut har fått rätt hård kritik på Twitter genom en rad ironiska och bitska utspel:

”Jag tar för givet att svenska innebandyförbundet skojar” – Stefan Edberg.

”Läser till min glädje att den nya landslagsledningen har kontrakt till 2015. Nästan en streak från 2004. Nu kan man sova lugnt.” – Stefan Edberg.

”Världens spexigaste förbund har gjort det igen. Kommer även Hedvig ingå i ledarstaben?”
– Mikael Kling (Balrogs gamle kapten som blev ”hatad” av Umeå-publiken under en slutspelsserie mot Dalen för x antal år sedan).

”Inget dåligt arbete av gruppen som skulle jobba in en nystart för svensk innebandy… Avgå”
Stefan Edberg.

”Hoppas förbundet kan applicera sitt tänk på förbundskaptenerna. Då kanske jag oxå har en chans på VM i vinter :)”
Kimmo Eskelinen.

”När kliver Lars Lagerbäck in som assisterande till Erik Hamren? I innebandy är den jämförelsen fullt realistisk..”
– Kristoffer Fält.

”Vafan! Trodde jag skulle få jobba med landslaget! #omöjligtattkommainiherrklubben” – Thomas Brottman.

Som ni märker så ligger det en hel del frustration i luften. Personligen är jag inte särskilt berörd av detta även om jag stämmer in i den underton som finns i ovanstående ”tweets”.

Det känns ju inte precis nytänkande att lyfta in Ulf Hallstensson igen. Men han är uppenbarligen en väldigt bra tränare och väl värd detta förtroendeuppdrag efter den fantastiska bedriften att gå till SM-final med IBK Dalen. Han är långt ifrån passé som tränare och bloggen vill därför önska honom lycka till i detta nya uppdrag!

***

När det gäller ny tränare till IBK Dalen och Sandåkerns SK har jag hört imponerande lite. Men i dag fick jag i alla fall höra ett roligt rykte om en tränarkandidat till Sandåkern – men det skriver jag inte ut här för jag vill inte sätta några käppar i hjulen.

Vet i alla fall att Iksus tränare Tomas Hugosson Wallgren tackat nej till uppdraget att träna Sandåkern.

Tränarfrågan kring Dalen och Sandåkern bör/måste vara löst inom kort och jag ska försöka gräva i det hela lite mer efter ”blogg-semestern” om det mot förmodan inte är klart då.

När det gäller rykten så vet jag också att ett av stadens division-I lag kommer att göra en kanonvärvning inom kort. Mer om detta när det är helt officiellt.

***

I övrigt kring silly season så verkar det vara en hel del snack kring Patrik Andersson nu igen (alltså inte Umeå IK:s Patrik Andersson utan den där andre…)
Synd att det alltid strular kring en sådan fantastisk spelare. Med fullt fokus och full seriositet så hade landslaget kunnat bli en profil rikare.

När det gäller Rasmus Sundstedt är det rätt tyst. Ju längre tiden går desto mer sannolikt känns det att han spelar kvar i Caperiotäby. Storvreta är nog inte tillräckligt desperata för att lösa ut honom från kontraktet. De har så pass bra trupp ändå.

***

Mattias Wallgren har som vi redan vet kontrakt med IBK Dalen. Ändå ryktas det lite löst om Falun och Warberg för honom. Personligen tror jag att han stannar kvar i Dalen.

***

Team Thorengruppen har värvat in en till ”Övikare” (säger man så?).

Forwarden/centern Oscar Lundin, född -93, har skrivit på för klubben.

– Roligt att han valde oss trots flera andra erbjudanden, säger sportchefen Janne Lundqvist.

Jag har inte särskilt bra koll på Lundin men jag minns ett snyggt boxplay-mål som han gjorde mot oss för två år sedan. Han snodde åt sig bollen, trampade enkelt igenom våra två backar och hängde upp ett dragskott i krysset.

Det var ett ”honom-ska-vi-ha-moment” alá tjuren Ferdinand, så därför känns det extra kul att han ansluter till oss.

Samtidigt har Tobias Jonsson, ett annat nyförvärv från Örnsköldsvik, meddelat att han avslutar sin satsning med Thorengruppen.

En in och en ut alltså.

***

Dåså. Nu närmar vi oss slutet på detta detta inlägg. Får beklaga på förhand om jag missat någon given snackis eller något nyförvärv av stadens klubbar. Min koll har inte varit 100 % den senaste veckan. Snarare runt 43 %. Då kan det brista en del…

Nu dröjer det ytterligare någon vecka innan bloggen uppdateras igen (om det inte händer någon jättesensation som jag ”måste” kommentera).

Tills dess – njut av EM och håll ställningarna.

Glöm inte följa bloggen på Twitter om ni inte redan gör det: @ibblogg

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *