Nu är nog kulan i rullning

Rasmus Sundstedt-soppan är över. Caperios storstjärna fick som han ville i och med att han nu är klar för mästarklubben Storvreta IBK.

Detta kostade Storvreta IBK 500.000 kronor. Det tycker jag, och många med mig, är bra för vår kära idrott.

Christian Hjort skriver så här på sin Twitter:

”Bra för innebandyn att Vreta tvingas betala 500 lök för Sundstedt! Dags för innebandyspelare att förstå betydelsen av ett kontrakt.”

Bloggkollegan Gittan Gunnarzon fyller i:

”Jag hyllar likt Hjort, det faktum att kontrakt inte ska vara lätt att bryta. Det ska kosta. Utbud-efterfrågan”

Sundstedt tystar en av Umeås innebandyspelare som försökte psyka ut honom under matchen mot Dalen i vintras…
Foto: Erik Nordvall

***

Personligen tror jag att den här värvningen kommer bli historisk på två sätt. Den är redan historisk genom att 500.000 är den dyraste övergångssumman någonsin inom innebandy. Men jag tror även att den här värvningen kommer sätta fart på den ekonomiska kulan inom sporten. Från och med nu är det befogat att ta betalt för kontrakterade spelare. Ribban är lagd!

Alla sportchefer kommer att kunna relatera och hänvisa till den här värvningen från och med nu. Det innebär att kontrakten kommer att få en djupare innebörd.
Det innebär att man som spelare inte bara skriver på ett 3-årskontrakt utan att tänka, för att ”det är ju bara innebandy, om jag vill gå får jag gå”.

Jag tycker detta är en helt rätt markering av Caperiotäby. Sundstedt hade två år kvar på sitt förmodligen rätt lukrativa kontrakt och han var dessutom deras klart bästa spelare. Då ska det kosta att köpa loss honom – och det var precis det som hände. Perfekt!

Jag tror även att detta kan leda till mer seriösa kontraktsförhandlingar. Det i sin tur borde leda till mer genomtänkta kontrakt och därmed bättre förutsättningar för spelarna och mer trygghet för sportcheferna.

Nu kanske jag har svävat iväg en aning för mycket i vad denna värvning kan komma att betyda/redan betyder för svensk innebandy.
Men jag tror i alla fall helt säkert att det kommer skapas någon form av ytterligare historia utifrån detta än att det ”bara” blev den dyraste övergångssumman någonsin.

1 kommentarer

  1. Är det nån av klubbarna som bekräftat att övergångssumman landade på 500 000 kr? Hur ofta i en förhandling slutar det med att den ena klubben inte behövt sänka sitt pris ett enda öre?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *