Sörling tillbaka i SSL

Målvakten Nicklas Sörling skrev på för Umeå City den 2 juni 2010. Under fjolåret fick han gå mitt i säsongen då tränarduon nöjde sig med Gunnar Domeij och Simon Brändström.

Då höll ”Kulan”, som han kallas, igång träningen på egen hand ett tag innan TBS Umeå plockade in honom som joker i kvalet.

Väl i kvalet gjorde han en riktigt bra hemmamatch mot Alfta Indians. Den insatsen gav tydligen mersmak eftersom att Sörling gett sig ut i Svea Rike för att provträna med klubbar högre upp.

Nu har detta gett frukt. Sörling, nu 35 år gammal, har fått ett tvåårskontrakt med Jönköpings IK.

– Nicklas är den mest stabila vi träffat. Han har gott om rutin och är verkligen en lagspelare, det är precis vad vi söker. Han har fantastiska reflexer med bra storlek. Det är en målvakt med en hög lägstanivå som gör de riktigt avancerade räddningarna när det behövs, säger JIK:s sportchef Greger Andersson i ett pressmeddelande.

***

Detta innebär även att TBS Umeå har det tunnsått på målvaktssidan.
Magnus Wennberg har sedan tidigare aviserat att division-I tar för mycket tid och därför kan han inte fortsätta kombinera detta med sitt jobb.
Filip Granberg och Joakim Westberg är två andra alternativ men frågan är om någon av dom två är redo att satsa det som krävs för att spela i ettan.
Enligt mig behöver TBS värva in en målvakt för att säkerställa den posten.

4 kommentarer

    • Jadu, bra målvakter som håller i ettan växer ju inte på träd. Men jag skulle nog ha vänt mig till någon målvakt som spelade i ettan ifjol, men som nu inte gör det av olika anledningar. Det var väl ett lagom hemligt svar? 🙂

  1. Kulan gick från City till Obbola. När sedan TBS hörde av sig och ville ha honom till kvalet så var det självklart att han fick gå. Spelade några få matcher i Obbola och visade klass dom få gånger han kunde spela. Vi ftån skärgårdsmetropolen Obbola önskar ’Kulan’ ett stort lycka till i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *