Oförändrad sits för ”Walle”

När innebandy-Sverige just har utrett den största soppan (den med Caperiotäby, Storvreta och Rasmus Sundstedt som ingredienser) återstår nu bara en stor snackis under silly season.

Frågan lyder:

”Huuuuur många bultar…” (skämt åsido)

Frågan lyder, på riktigt:

”Vilken klubb tillhör Mattias Wallgren nästa säsong?”

***

Innebandymagazinet, som verkligen inte latar sig under sommaren, har gjort en färsk intervju med Dalens nu enda landslagsspelare.

– Ja det är ganska oförändrat sedan sist. Jag vill till Warberg och Warberg vill ha mig. Det är så det är, men samtidigt så har jag ett kontrakt med Dalen, säger Mattias Wallgren till ”Magget”.

Warberg har lagt ett första bud på Wallgren – vilket nekades av Dalens sportchef Urban Karlsson. Nu förbereder Warbergs dito, Jonas Klavberg, ett nytt bud.

– Men det är inte säkert att det kommer att godtas. Man hade velat lösa det här för länge sedan egentligen, men nu är det som det är och man får göra det bästa av situationen, säger ”Walle”.

I intervjun säger han också att Ulf Hallstenssons avhopp från Dalen har påverkat viljan att lämna Dalen för Warberg.

– När Ulf försvann och vi tappade tre landslagsspelare som klubben inte ersatt så kändes det som att luften gick ur mig lite grann. Jag är missnöjd om jag inte vinner guld och vill tävla om det varje år och ge mig själv de bästa förutsättningarna för att kunna göra det, säger han.

Läs intervjun i sin helhet HÄR.

***

Warberg har sedan tidigare värvat tre etablerade namn i Erik Svenson, Peter Runnestig och Tero Tiitu.
Starkt av klubben att visa direkt att fjolårets fiasko inte accepteras.
Nu känns det som att Warberg, med eller utan Wallgren, kommer bli en av de starkaste utmanarna till det Hulken-starka Storvreta IBK i kampen om nästa års guld.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *