Landslagstruppen är på gång

Under de närmsta dagarna kommer Jan Erik Vaaras nya landslagstrupp släppas. I dag presenterades målvaktsuppsättningen.

Noterbart där är att TT:s succékeeper Benjamin Löfdahl vackert fick kliva åt sidan för Viktor Klinsten, Storvreta IBK.

Detta är ju lite unikt i och med att Löfdahl inte spelat något sedan den senaste truppen. Han kan med andra ord omöjligt ha försämrat sina sportsliga chanser att komma med i en landslagstrupp.

Klintsten däremot hade en längre slutspelsresa som avslutades med final och SM-guld. Och tittar man på motiveringen så är det nog under de sista slutspelsmatcherna som Klintsten passerade Löfdahl i rangordningen:

”Han har haft det struligt med olika skador men i slutändan spelade han under slutspelet och är hela tiden med och vinner matcher på högsta nivå. Det går inte att blunda för att han stått i tre raka SM-finaler och vunnit samtliga, han är en vinnare. Viktor har spelat sig till den här möjligheten att visa vad han går för.”

Den andre keepern som är uttagen är den f.d. Dalen-keepern Patrik Jansson, numera i AIK. Han var nog Sveriges bästa spelare i förra VM:et, så den uttagningen såg jag och många andra som väldigt logisk.

”Han har varit klockrent i sina prestationer i landslaget och var även väldigt bra i Bern i april där han stod mot Schweiz och Finland. Tillsammans med vårens insatser i AIK var Patrik ett givet val.”

***

Det man kan konstatera avslutningsvis är att Sverige har en hel drös bra målvakter.
Peter Sjögren, Warberg, Johan Rehn, Falun, Fredrik Hörnkvist, Dalen, är bara tre exempel på andra målvakter som med råge hade klarat av utmaningen att stå i ett svenskt landslag. Men nu blev det Jansson och Klintsten, och det känns väl kanske helt rätt trots allt.

VM spelas i december och den första träffen som detta landslag kommer att ha sker i Karlstad.

 

 

1 kommentarer

  1. Nu är nya landslagstruppen är presenterad så är bara 1 fd Dalenspelare uttagen., Johan Samuelsson !
    Det borde väl betyda att Mattias Wallgren inte behöver ”gnälla” om att Dalen har tappat 3 st landslagsspelare och han därför vill lämna klubben !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *