Svahn petas av Vaara

I går släpptes målvakterna till landslagslägret i Karlstad 8-12 augusti. Benjamin Löfdahl petades till förmån för Storvretas keeper Viktor Klintsten.

Även i den dagsfärska centeruppsättningen finns det förändringar. Faluns nyförvärv Jonas Svahn petas och in kommer en av landslagets älsklingar Karl-Johan Nilsson.

***

Lite Ketil-Kronberg över den här starten kan jag tycka…
Foto: Per A Adsten

Vi var många som var väldigt förvånade när Svahn efter en svag höstsäsong fick debutera i landslaget. Tajmingen kändes helt fel i den uttagningen. Men självklart fick Svahn självförtroende av denna bekräftelse – och i slutändan hade han stor del i att Dalen vände på formen och gick till final. Dessutom besitter han flera av de kvaliteter som jag förstått att landslaget värderar allra högst – d.v.s speed och spelförståelse.

Med detta i ryggsäcken känns det ungefär lika ologiskt att peta honom nu som att ta ut honom då.

Nåväl. Jonas Svahn lär i alla fall inte ha gjort sin sista landskamp.

***

Nu till ersättaren. Karl-Johan Nilsson. Han var tidigt en av mina barndomsidoler med sin slicka italienska frisyr, sitt raka blad, och sin sköna spelstil. Det var på den tiden han lirade i Helsingborg.

Nu på senare år har jag ofta blivit besviken över att utvecklingen snarare går bakåt än framåt. Han är väldigt bra på att fälla ut rumpan och täcka boll – men jag saknar drivet.

Fast en titt över hans säsonger i AIK visar ändå att han gjort ganska klart över 1p/match trots en hel del skadebekymmer och det är ju ett bra facit. Ett landslagsmässigt facit.

Jag kan med andra ord inte riktigt bestämma mig för om jag tycker det är rätt att ta ut honom eller inte. Men klart är att Jonas Svahn, Falun, Alexander Rudd, Falun,  och Linus Nordgren (som har klart bättre poängsnitt än KJ-Nilsson över de senaste åren), Helsingborg, är tre herrar med betydligt mer framtid inom innebandyn.

Vi ska heller inte glömma att Martin Emanuelsson, Warberg, blir högaktuell om han kommer i närheten av den form han visade upp innan sina skadebekymmer.

***

Utöver K-J Nilsson är även Johan Samuelsson, Granlo BK, Rikard Eriksson, Warberg, och Joel Kanebjörk, Storvreta IBK, uttagna.

Personligen hoppas jag att högst två av dessa tar plats i den slutgiltiga VM-truppen. Men helst bara en – Johan Samuelsson.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *