Floorball camp är igång!

Årets upplaga av Floorball Camp har startat!

Lägret, som numera blivit en fin årlig tradition,  arrangeras som vanligt av den kristna idrottsrörelsen Sport for Life och IBK Dalen.
Nytt för i år är att man har lämnat Musköten bakom sig och istället arrangerar lägret i och runt omkring Gammlia Arena.

Dagarna består mestadels av innebandyträningar där instruktörer från IBK Dalen leder träningarna. Ketil Kronberg och Peder Bodén för att nämna två.
Mellan träningarna finns det tid till reflektion om livets djupare frågor.
En ”Sportbibel” delas också ut till samtliga deltagare på lägret.

Personligen har jag varit med på detta läger vid flera tillfällen, både som spelare och ledare. Det är väldigt kul att det finns ett så pass bra innebandy-läger för ungdomarna i Umeå. Det finns ju även flera andra läger runt om i Sverige men det här är det enda i Norrland om jag räknat rätt. Spelare från Sundsvall i söder och Luleå i norr är vanligt förekommande på deltagarlistan. Vid enstaka fall har det även kommit några riktigt långväga gäster.

Det bästa av allt är att det brukar spelas speciella ”lunchinnebandys” för ledarteamet.
Där får man en unik chans att tunnla en kille som Urban Karlsson.
Det har jag ju naturligtvis redan gjort – men när man väl har gjort det, ja, då vill man bara göra det igen, igen, igen…

2 kommentarer

  1. Vad jag vet så ligger Örnsköldsvik i Norrland och där arrangerar Örnsköldsvik IB ett innebandyläger med säkert det dubbla antalet deltagare och med deltagagare från Uppsala i söder till Luleå i norr.
    Även i Sundsvall arrangeras ett med fler deltagare.

    • Ser man på. Erkänner helt klart mitt misstag. Forskade inte stenhårt i ämnet… och hade inte hört något om dessa läger – men kanon att de finns! Ha det bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *