I kväll drar det igång!

I kväll är det äntligen dags för första tävlingsmatchen i Umeå!

Detta efter en sommar fylld av svettiga träningar, spekulationer, spelarövergångar och allt annat – som i och för sig har en viss charm det med.
Men nu är det äntligen dags att på allvar skjuta igång en säsong fylld av spännande bataljer och hittills obesvarade frågeställningar.

Umeå City, allsvensk favorit för många, tar emot fjolårstvåan Thoréngruppen i en DM-semifinal klockan 19.30 på Gammlia Öst.

(Entrén kommer att vara 50 kronor enligt Citys hemsida, och det kommer även erbjudas fika)

City har uppe flåset rejält efter resan till Finland där tre raka segrar bärgades. Thoréngruppen har haft en lite mer smygande start på säsongen då detta blir andra matchen. Den första vanns mot Skellefteå IBK med 9-3.

Umeå City saknar ingen spelare men det är möjligt att någon vilas på grund av tidigare skavanker. Peter Larsson har haft en del problem under försäsongen t ex.

När det gäller Thoréngruppen är Fredrik Ottosson definitivt borta på grund av penicillinkur liksom Jesper Lundqvist som har en gipsad hand. Saknas gör också tränaren Örjan Lindberg då han är utomlands.
På pluskontot sedan förra matchen finns dock en vilsen bloggare.

***

På Citys hemsida har både ex-Thorénaren Johan Nilsson och tränaren Peter Sjöström intervjuats inför matchen.

– Det ska bli roligt att spela match, helt klart. Samtidigt blir det lite konstigt, men den känslan släpper nog så fort domarna har blåst igång matchen, säger Johan Nilsson, som gjorde 24 poäng på sina elva matcher för Thorengruppen i fjol.

– Vi har ett gäng vinnarskallar som sett fram emot den här prestigematchen. Killarna vill visa upp sig från sin bästa sida inför den stora publiken som kommer. Ett är säkert, det kommer två heltaggade lag till spel, säger Sjöström.

Thorengruppens sportchef/tränare Janne Lundqvist säger så här om matchen.

– Även om vinnaren får en plats i DM-final så känns det som att det är seriespelet som gäller för båda lagen. Men självklart vill vi i Thoren vinna varje match och göra det vi kan för att störa City, säger han.

Jag passade även på att göra en längre intervju med mig själv inför matchen.

– Superkul med innebandy, säger jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *