Styrkebesked av Umeå City

Det blev ingen rolig historia för oss Thorénare i kväll.
För egen del började det mardrömslikt då jag i första bytet trodde att jag stukade till den fot jag har problem med, men det löste sig hyfsat till slut.

Matchen vanns av Umeå City med komfortabla 9-3. Främst tack vare en riktigt stark andraperiod. 5-0 slutade den.

I första var det relativt jämnt med svängigt spel och mycket målchanser.
Målvakterna Erik Ställ och Peter Löfgren storspelade i varsitt mål och höll nere siffrorna till 1-1.

I andra perioden fortsätter chanserna att komma. Bland annat kom en blogger fri från halvplan vilket slutade med ett backhandlyft i stolpen.

Men tack vare vår ineffektivitet kan istället City ta över matchen – och det med råge.

Slutet av andra perioden var ren utklassning från hemmalagets sida. De bjöd på flera klockrena spelvändningar, men vi gör samtidigt nybörjarmisstag då vi både tappar bollen alldeles för enkelt och sedan tjuvrusar bort oss.

Mot ett så pass kontringsskickligt lag som City är det ju liksom rätt viktigt att:
1. Inte bjuda på något gratis.
2. Inte stöta bort sig.

Vi misslyckades rätt hårt på de två grundläggande punkterna i dag. Dessutom passade vi sämre, sköt lösare, sprang långsammare, tacklades mindre, och ja – då vinner du inga matcher mot allsvenska topplag.

I Umeå City gjorde Erik Nilsson tydligen sju(!) poäng vilket visar att han givetvis var på strålande humör. Ska erkänna att jag inte tänkte på det särskilt mycket under matchen – det är ju som svårt att hålla fokus på spelarkritik hos motståndarna då – men av det jag hört från läktarhåll var han klart bäst i City och sju poäng talar ju sitt tydliga språk.
Han är ju i och för sig nästan alltid bra.

En som jag däremot hann med att stifta närmare bekantskap med under matchen var Peter Löfgren. Där får man lov att säga att City gjort en riktigt bra värvning. Han agerade lugnt och stabilt hela matchen och räddade en par-tre givna mål.

Förutom Erik Nilsson och Peter Löfgren var även Johan Nilsson på rejält spelhumör. Tre kassar i kassen från hans sida och väldigt alert matchen igenom.

Många var bra i City… Man skulle kunna fortsätta ett tag till.

I Thorén var det mer lätträknat. Tidigare nämnde Erik Ställ i målet är vår vassaste spelare för dagen. Bland utespelarna var det slätstruket – ingen gör bort sig totalt men ingen sticker heller ut särskilt mycket.
Innebandy är en lagsport och det syntes tydligt i dag då vi helt enkelt föll ihop under stunder av matchen.

Citys titel som favoriter i Allsvenskan blir än mer faststämplad efter att ha besegrat fjolårstvåan med 9-3. Fast å andra sidan ska man passa sig för att dra för stora växlar av en försäsongsmatch.

Kul att det kom så mycket publik. Inte hört någon siffra men det var visst trångt där uppe. Synd bara att vi inte kunde bjuda på bättre motstånd.

Fast alla som matchen, inklusive de båda lagen, förstår nog att Thorén kommer att vara bättre än så här när det blir derby i serien.
Det var helt enkelt en riktigt dålig dag på ”jobbet”.
Sedan om en uppryckning av oss räcker till seger eller inte när City visar upp en sådan här form – ja, det återstår att se.
Man ökar ju i alla fall chanserna genom att göra en bra match…

Imorgon avgörs vilket lag som City får möta i DM-finalen. Eller det är väl i princip redan avgjort. Dalen lär vinna komfortabelt mot ett Czech-Open-guld-boostat RIG Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *