Kjellssons karriär i fara

När man precis hade fått skriva en positiv nyhet i samband med en knäskada (Josefin Sandström) kommer här en dyngsur nyhet:

Tony Kjellsson, TGC, har drabbats av en allvarlig knäskada.

– Det var när jag tränade med City som det hände. Jag sprang ner i sarghörnet och fick en översträckning och vridning på knäet, säger Kjellsson.

I morse var han hos ortopeden och resultatet av magnetröntgen var sämsta tänkbara.

– Främre korsbandet är helt av, och menisken på höger sida är trasig. Överläkaren kom in och sa att det inte är någon bra idé att fortsätta spela innebandy. Jag jobbar ju som snickare och det är rätt påfrestande för knäet det med, säger han.

Om innebandyn läggs ner får han mer tid till fiske i alla fall… FOTO: Privat.

***

Men Kjellsson har inte hunnit besluta ännu hur det ska bli med fortsatt spel.

– Man får ta sig en rejäl funderare. Det blir till att köra rehab nu ett par månader i alla fall. Jag ska göra regelbundna besök hos ortopeden för att se om det blir bättre. Blir det inte det så är det operation som gäller och då blir det ytterligare sex månaders rehab. Spontant känns det som att det är långt kvar tills jag står på en innebandyplan igen, säger han.

Skadan kommer vid sämsta tänkbara tillfälle då Kjellsson är en av TGC:s bästa backar. Han hade varit väldigt nyttig att ha i laget inför Division I-utmaningen.

– Man såg fram emot säsongen mycket. Vi har fått in en hel del bra spelare i TGC och det kommer bli en rolig säsong. Samtidigt fanns intresse från City att värva mig dit. Just innan jag blev skadad den där träningen hade de kommit fram till att höra sig för om jag var intresserad. Det hade varit kul att se hur det hade gått om man hade satsat rejält en säsong, säger Kjellsson.

Men den bittra skadan satte käppar i hjulen för den övergången.
Kjellsson är tidigast tillbaka på planen efter jul, men det troliga är att det blir längre än så.

– Så är det. Nu behöver ju i alla fall ingen motståndare oroa sig för att bli proppad, skrattar han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *