Onsdagsrapport från Sävar

Sävar Cup är i full gång och kvällen bestod av två matcher: I damklassen så spelade IKSU Ungdom – Västerslätt FC och Röbäcks IF – GUIF spelade i herrklassen. Innebandybloggen hade nöjet att besöka Sävaråhallen.

***

Det väl taktiskt skolade IKSU Ungdom gjorde lite som de ville med Västerslätt som inte riktigt hann med när tempot skruvades upp. 6-1 slutade matchen efter att Västerslätt tröstmålat med endast 44 sekunder kvar att spela. IKSU Ungdom har alltså efter två spelade matcher endast släppt in ett (1!) enda mål, och det i den sista spelminuten. Ett väldigt imponerande facit. Jag hann inte prata med IKSU Ungdoms tränare Peter Hugosson Wallgren, men jag kan knappast tänka mig att han är missnöjd efter två spelade och 14-1 i målskillnad…

Vi noterar att IKSU Ungdoms Sofie Nordgren sköt två mål, och Agnes Holmgren hade två målpassningar.

***

GUIF (mitt eget lag…) var numret större än unga Röbäck. Efter två spelade perioder stod det modesta 2-4 till GUIF, men i tredje perioden rann det iväg till 5-12. GUIF:s lagkapten Niklas Larsson stod för tre mål men hade efter matchen en lång diskussion med domarna om ett (solklart) självmål som han ville tillskansa sig. Det kan nog bara ha varit Niklas själv som tyckte att han var sist på bollen…

Per Beijar gjorde även han tre mål och plussas tillsammans med Larsson. Jonathan Fornander som vanligt bra i GUIF. Jones Roukachi gjorde en bra insats för Röbäck.

 

1 kommentarer

  1. Hahahaha. 🙂

    Synd Flinken. När det kommer ett sånt här publikt påhopp här i bloggen så blev jag ju faktiskt tvungen att göra lite research.

    Jag hade för mig att man inte hade självmål i innebandy men det visade sig att jag hade fel och att man lade till regeln 2006 och gammal som jag är så har jag inte gått någon regelkurs efter det.

    Men, det spelar faktiskt ingen roll om spelaren är sist på bollen eller ej, står ganska klart vad som menas med självmål i regelboken, tror Popuu får läsa på… 😉

    http://www.innebandy.se/Global/SIBF/Forbundsinfo/dokumentbank/Regler%20och%20best%C3%A4mmelser/Regelhandboken.pdf

    Sid 34 – 7-702 1) ”Med självmål avses endast när en spelare
    i det försvarande laget spelar bollen i eget mål, inte om bollen styrs in med klubban eller någon del av kroppen. Om icke felande lag gör självmål under avvaktande utvisning ska målet godkännas. Ett självmål ska noteras i protokollet med ”SM”.”

    Här definieras vad ett självmål är, dvs t.ex. en felpassning under kontrollerat spel som spelas in i eget mål. Exempelvis när man tagit ut målvakten under avvaktande utvisning. En passning eller ett skott som styrs in i mål via en, två eller så tre motståndare ska tillskrivas som mål för den siste offensiva spelaren på bollen.

    Nu har man lärt sig något nytt. 🙂

    Ha det gott och det ska bli kul att följa ert bloggande i år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *