Tankar inför kvällens DM-final

IBK Dalen åker till Gammliahallen för att få svar, Umeå City för att försvara en titel. För båda är matchen viktig – Dalen spelar sin sista match innan säsongen drar igång, för City är matchen mot Dalen en värdemätare. City är också regerande distriktsmästare. Ett derby är dessutom alltid ett derby.

***

Umeå City har, precis som före detta City-spelaren Daniel Jernberg uttryckte det på Twitter häromdagen, stor potential offensivt. Spelare som Erik Nilsson, Peter Reinholdt och Erik Forsgren har samtliga vid något tillfälle skjutit över trettio poäng i Superligan. Det ska bli intressant att se hur Dalens försvarsspel lyckas hantera Citys skarpa offensiv. Lagen möttes för tio dagar sedan i Nolia Cup. Där spelade Dalens försvarsspel bra och laget släppte in förhållandevis låga fyra mål när man besegrade City med 7-4.

***

Om en vecka så kliver IBK Dalen in i årets Superliga när man möter Tyresö Trollbäcken. Kvällens match blir således lagets generalrepetition innan seriespelet drar igång. I mångt och mycket är Dalens lag likt det som åkte till Malmö för att sedermera förlora mot Storvreta IBK, men det är svårt att blunda för spelartapp som Johan Samuelsson, Robin Nilsberth och Jonas Svahn. Man har fortfarande ett starkt lag (jag tycker laget är nog bra för att ta sig till slutspel i år), och bör, såvida man håller någorlunda normal standard, över tre perioder slå City. Fast som jag tidigare nämnde: Ett derby är alltid ett derby. Allt kan hända.

***

Matchen börjar kl 19.00 och spelas på Gammliahallen. Tyvärr missar jag matchen då jag åker till Sävar för att själv spela match med mitt GUIF. Rapport om den matchen kommer ikväll!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *