Sävar Cup – torsdag och fredag

Torsdagen bjöd på två matcher i Sävar. I både herr- och damklass så var det faktiskt IBF Dalen och Sävar som stod emot varandra!

***

Dammatchen – IBF Dalen – Sävar IBF – var en väldigt jämn historia. Efter två spelade perioden så ledde IBF Dalen med 2-1 efter mål av Nathalie Karlsson och Martha Hällgren. I tredje perioden så kunde laget efter två snabba mål av Josefine Sjöstrand gå ifrån till 4-1 som sedermera blev slutresultatet. Tvåmålsskytten Sjöstrand plussas tillsammans med Nathalie Karlsson. I Sävar förtjänar Isa Jonsson beröm.

***

Herrklassens möte mellan Sävar/Täfteå IK – IBF Dalen var också en jämn match. När IBF Dalens Patrik Brännström gjorde 2-4 med lite mindre än två minuter kvar att spela trodde nog de flesta att matchen var slut, men när Josef Ring reducerade 18.38 blev det nerv i matchen. IBF Dalen lyckades hålla undan och vann med 3-4. Vi noterar att förre Superliga-spelaren Peter Sundelin gjorde en stark match för IBF Dalen – tre assist kunde han räkna in till kontot.

***

Fredagen har hittills bjudit på två matcher – i nuläget pågår Skellefteå IBS – IBF Dalen där IBF Dalen leder med 0-2. Martha Hällgren har konserverat gårdagens målform – hon smällde in 0-1 i mitten av första perioden.

***

Den andra av kvällens matcher i damklassen spelades mellan Sävar IBF – Västerslätt FC. En väldigt svängig match! Västerslätt ledde med 2-3 långt in i andra perioden för att sedan tappa till 5-3. Ett försprång man sedan snabbt hämtade in till 5-5, men när Sävar gjorde 6-5 14.30 in i tredje perioden orkade man inte längre. Sävar kunde göra två mål till och vann till slut med 8-5. Numera poängligaledande Sofia Jonsson gjorde ett mål och fem assist för sitt Sävar – precis de siffror hon hittills lyckats göra i cupen. Nämnda Jonsson och Susanne Persson gjorde en bra match i Sävar. Simone Rosqvist bäst för dagen i Västerslätt.

***

Enda matchen i herrklassen spelades Obbola IK och mitt GUIF. En match som i början såg ut att bli väldigt jämn, men när GUIF gjorde 0-1 genom Petter Lundström så var det inte längre något snack. 0-4 efter första perioden blev till slut 2-11. Matchens höjdpunkt var Henrik Sjöströms solomål. Unge Sjöström sprang genom hela Obbola-laget innan han behärskat tryckte in sitt första mål i GUIF-tröjan. Kul!

***

Kedjekamraterna Petter Lundström och Johan Flinkfelt (ja, jag talar om mig själv i tredje person) stod tillsammans för elva poäng. Petter stod för fyra mål och en assist, själv fick jag hänga dit två baljor och passa till alla Petters mål. Sex poäng från min klubba således, vilket gör att jag i dagsläget faktiskt leder poängligan! Kan inte minnas att det hänt förut. Även en blind höna osv…