GUIF segrade i herrklassen

GUIF redde ut stormen som rådde i första perioden och vann mot Röbäck i herrfinalen av Sävar Cup. 7-3 (0-2, 7-1, 0-0) blev slutresultatet. Första perioden var en märklig historia; trots massiv GUIF-press så gick Röbäck till periodvila med en ologisk 0-2-ledning. När GUIF:s målvakt, läkarstuderande Markus Gustafsson, med kirurgisk precision tidigt i andra perioden nådde fram med ett utkast till målsprutan Petter Lundström som nätade med ett distinkt handledsskott så gick proppen ur för GUIF. När andra perioden var slut hade Lundström gjort tre mål och GUIF hade gått ifrån till 7-3. Tredje perioden blev en avslagen historia där det kändes som att båda lagen mest väntade in slutsignalen. Tremålsskytten Petter Lundström och klubbnomaden Kristoffer Strandberg bra i GUIF. Målvakten Simon Johansson och Edvin Olofsson Röbäcks bästa spelare, men hela Röbäckslaget förtjänar beröm för sin insats.

Petter Lundström utsågs till turneringens bästa spelare. GUIF:s snajper gjorde nio poäng i turneringen, varav åtta(!) av dessa var mål.

GUIF joggade bildligt talat hem Sävar Cup i år. Man spelade visserligen någon jämn match, men man har ganska enkelt kunnat vinna alla sina matcher. Trots 0-2-underläget i finalen så kändes det faktiskt aldrig riktigt nära för Röbäck. GUIF var visserligen inte lika överlägsna som IKSU Ungdom i damklassen – men det utkristalliserades ganska tidigt att man skulle vinna herrklassen.

Segrarna i herrklassen – GUIF. (Bilden tagen från Sävar IBF:s hemsida)