Sista dagarna i Sävar

I damklassen är två lag nu klara för finalen som spelas 13.00 – IKSU Ungdom och Västerslätt!

***

Västerslätt gör en gedigen turnering och har tagit sig ända till finalen. Tajt försvarsspel har varierats med bra anfallsspel. Trots förluster mot Sävar och IKSU Ungdom i gruppspelet så kunde man via målskillnad (+/- 0) ta sig till finalen. Väl där blir det tajta försvarsspelet nyckeln till framgång mot offensivt duktiga IKSU Ungdom.

***

Det är väl inte fel att påstå att man tidigt kunde se att IKSU Ungdom skulle vara ett av finallagen. Man har gått igenom gruppspelet med smått fantastiska 34-4 i målskillnad. Ett snitt på 8,5 mål framåt och endast ett(!) insläppt per match. Igår slog man IBF Dalen (som missade finalen på målskillnad) med 8-1 och i morse besegrade man redan avhängda Skellefteå IBS med hela 12-2. I gruppspelet tryckte man också dit Västerslätt med 6-1. Ruggigt imponerande.

***

IKSU Ungdom vann gruppspelet på tolv poäng, medan Västerslätt, Sävar och IBF Dalen samtliga hamnade på sex poäng. Skellefteå IBS åkte hem poänglösa. Poängligaledningen delas inför finalen mellan IKSU Ungdoms Nina Sorsa och Västerslätts Julia Nyberg.

***

I herrklassen så är just nu GUIF klara för finalen tillsammans med unga Röbäck. Röbäck som förlorade sina två första matcher stod för en grym gårdag och spöade både IBF Dalen och Obbola. Det ska däremot nämnas att Röbäck bara ”just nu” är i final. En match pågår nämligen i detta nu mellan Obbola och Sävar/Täfteå – och om Sävar/Täfteå vinner så kommer man via målskillnad att gå om Röbäck! Just nu leder Obbola den matchen med 2-3. Följ matchen här.

***

Gårdagen bestod av fyra matcher i herrklassen. GUIF vann med viss möda både mot IBF Dalen (5-9, Dalen ledde bland annat med 4-2) och Sävar/Täfteå (5-4 i en underhållande match). Röbäcks starka gårdag, som jag nämnde tidigare, bestod i att slå IBF Dalen (1-7 i en match jag ärligt talat trodde IBF Dalen skulle vinna) och uddamålsvinst mot Obbola (5-6).

***

Klart är i alla fall att GUIF vinner gruppen i klass herrar och att Röbäck och IBF Dalen delar på sex poäng. IBF Dalen kan som bäst bli trea och missar således finalen, Obbola går vid vinst om Sävar/Täfteå, men om Sävar/Täfteå vinner så är man klara för final. Det där kändes snårigt, ni kan kolla själva på den här länken.

***

GUIF:s Johan Flinkfelt verkar vinna poängligan. Jag har lyckats göra tretton poäng, vilket är sex poäng fler än tvåan Niklas Larsson (också GUIF)… vill inte räkna ut Niklas än, men visst ser det ut som jag kommer vinna poängligan. Finalen i herrklassen spelas 15.00.

***

Uppdatering: Obbola slog Sävar/Täfteå och således är Röbäcks IF klara för herrfinalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *