Pixbo tänker nytt

De nya medierna börjar ta över allt mer i innebandykretsar.

Nu har Pixbo gått ut med en helt ny satsning.

Varje vecka, eller åtminstone varannan vecka, ska laget publicera en podcast (ett enklare radioprogram) på klubbens hemsida.

Programmet ska ta upp nyheter kring dam- och herrlaget och det blir även samtal kring aktuella snackisar. Dessutom kommer en hemlig gäst närvara varje gång.

Det första programmet, där Kalle Brännberg gästar, kan ni lyssna på genom att klicka HÄR!

Jag ringde upp Umeå-bekantingen Jacob Bandling Melin, Pixbos nye damtränare, för att höra mer om denna satsning.

– Syftet är såklart att ta vara på det här nya mediet, enligt mig kanske det allra roligaste mediet. Det känns kul att vara först med en sådan här sak och vi hoppas att det här ska ge ringar på vattnet. Att fler klubbar vågar testa på det så att vi på sikt syns mer i media, säger Bandling.

Självklart kunde göteborgarna inte hålla sig från att blanda in en ordvits i denna podcast. Den fick nämligen namnet Pixcast……………..

– Haha, så är det. Vi vill hålla en skojig karaktär på det och försöka göra underhållande program. På så sätt passar namnet bra, säger han.

***

Personligen tycker jag att det är helt rätt att utnyttja den här möjligheten. Med väldigt enkel teknik kan fler klubbar ta efter detta. Det krävs inga utbildningar och inga supergrejer. Jag håller med om förhoppningen att detta ska ge ringar på vattnet.

Vilken lokal klubb blir först att haka på detta?

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *