Tippar div 1: IBK Luleå

Division 1-säsongen närmar sig med stormsteg. Redan nästa helg inleds säsongen och det är dags för oss att gissa vad vi tror om lagen i serien. På intet sätt något facit, men ett klassiskt tippande är väl aldrig fel?! Umeå är i år representerade av tre lag – RIG, TGC och TBS, där de två sistnämnda är nykomlingar. Bloggen inleder med att tippa hur det går för en annan nykomling, nämligen IBK Luleå.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
—————————
10. IBK LULEÅ

Kommentar:
Jojolag som gick upp efter att ha kvalbesegrat TGC. Jag har för mig att Luleå gått upp i/åkt ur division 1 de senaste fyra åren, men om någon vet bättre får ni gärna rätta mig. Spelar sina hemmamatcher i svåra Pontushallen på parkettunderlag, en gynnsam faktor då de flesta av motståndarna varken tycker det är kul att spela på parkett (något TGC fick erfara) eller att åka långa bortaresor (fast vem gillar det). Således är det på hemmaplan jag tror Luleå ska ta poängen som krävs för att klara sig kvar.
Frågetecknen för laget ligger i bredden och vem som ska göra lagets mål. I andra änden av banan ser däremot IBK Luleå starka ut. Hårdföra försvararna Soheil Khayatbashi och Richard Edunger, duktige målvakten John Stiglund och talangfulle Marcus Hallman-Öster får dra ett stort lass om IBK Luleå ska lyckas hålla sig kvar till nästa säsong.
Nyckel till framgång: Ett tajt försvarsspel och ett bra hemmaspel.

11.
12.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *