Tränaren lämnar Umeå City

Umeå Citys damtränare Jonas Söderström slutar sin sejour i klubben med omedelbar verkan. Detta meddelas på klubbens egna hemsida.

I samma veva lämnar damsektionens ordförande Helén Strömberg sin post.

På hemsidan står det:
Anledningen är dels personliga, då Helen kommer att kliva in i en ny roll på sitt arbete och Jonas har länge slitit hårt och arbetade ensam med laget under en stor del av förra året och upplever att han inte längre har tillräckligt energi kvar att ge.

– Laget, sektionen och klubben beklagar deras beslut då båda bidragit otroligt mycket till både lag och organisation. Alla upplever en stor förlust. Men vi kan bara respektera deras beslut, säger Umeå City IBK:s ordförande Torbjörn Hedin, till klubbens hemsida.

Tillsvidare kommer Tomas Tjäderborn axla Helén Strömbergs arbetsuppgifter som ordförande inom damsektionen.

– Vi har full fokus på onsdagens match mot Dalen i vår premiär, men jobbar självklart parallellt med full kraft för att ersätta de två resurser som vi tappat, säger Tomas Tjäderborn till umeacity.se.

***

Självklart känns det lite skumt när sådant här händer precis innan seriepremiären.
Men jag tänker inte gräva i det något mer.
Det man kan konstatera utan vidare forskning är att det har varit en del rabalder kring Citys damlag det senaste året. Vi minns t ex att Olle Eliasson lämnade sin tränarpost mycket hastigt några omgångar in i fjolårets dametta.

Nåväl. Nu får vi hoppas att City kan hitta ersättare till dessa poster och att det blir lugn och ro i och runtomkring laget i fortsättningen.

6 kommentarer

    • Ja så är det. Malin följer mammas exempel och hoppar av. Snacka om patetiskt, en tränare tas från finland under pukor och trumpeter men får bara knappt 2 mån på sig innan han blir sågad. Tydligen är det viktigast att inte peta fel spelare än att se till lagets bästa.

  1. Eller kan det vara så att Helen inte vill stå som ordförande i en damsektion där klubb och huvudstyrelse tycker att det är okej att en tränare sparkar på spelarna för att ”göra som tränaren vill”?

  2. Precis, är det någon som ringt Helen och frågat nåt kort ärende UTAN att först få en 20 minuters föreläsning av henne om hur duktig hon är?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *