Helgsummering (H2)

Vi spinner vidare med helgsummeringarna med herrtvåan där det spelades tre matcher i helgen.

Obbola fick rejält med stryk trots hemmaplan mot Superior performance in floorball (SPIF).

Efter exakt halva matchen var ställningen blott 2-3 till de studentikosa gästerna, men efter det rann det iväg rejält!

Vid andra periodens slut var ställningen 3-10 och detta späddes på ytterligare i tredje perioden när SPIF sprang ifrån till 4-14.

Obbola har fått en oroväckande tung start på årets division II. Först förlust mot Nätra och sedan det här. I båda matcherna har Obbola varit med från början men sedan rasat ihop som ett korthus. Dags att bege sig ut i löparspåret, månne?

Thomas Lindgren var tillbaka i SPIF:s laguppställning och han krönte sin insats med en fin poängmeny – 1+4.

En annan trotjänare, Mattias Lejon, gjorde tre målgivande mackor.

Men vilka gjorde målen då?
Jo, Jens Bolin och Fredrik Nordgren satte varsitt hattrick bland annat.

***

Matchen mellan Sandåkernkamraterna och GUIF blev jämnare än väntat.

Efter GUIF:s överkörning av Hörnefors trodde jag på en ny storseger. Men utfallet blev precis tvärtom.

GUIF vann nämligen med minsta möjliga marginal efter tennissiffrorna 6-5.
Segern grundlades i andra perioden då GUIF hämtade upp ett tvåmålsunderläge till ledning med 5-3 efter fyra raka mål.

Sista perioden vanns återigen av Sandåkernkamraterna med 2-1 men närmare än en hedersam förlust kom aldrig de rödvit-klädda.

Tre spelare lämnade planen med två mål var. Mattias Grahn i Sandåkern och Petter Lundström samt matchvinnaren Kristoffer Strandberg i GUIF.
Kul att min gamla fjärdeline-på-träning-ibland-med-City-typ-2008-radarpartner vaknade till liv!

***

Sist men inte minst ska vi berätta om Gamla Stans intåg i denna serie. Denna premiär var tuff på förhand – Umeå IK borta.

Men den matchen visade sig bli en ganska komfortabel historia för gänget från Schtaaan.

Även här var andra perioden direkt avgörande för matchens utgång. Gamla Stan vann nämligen andra perioden med 6-0. Under den tiden hann även Joel Björk i Umeå IK få matchstraff för hårt spel.

Rasmus Karlstén var matchens lirare mot sitt gamla lag med tre mål och tre målgivande målpassningar.
Lillebrorsan Fabian var inte med i matchen.

Det var däremot 17-årige Markus Wikström och han hängde ett hattrick.

Umeå IK, som åkte ut på fem tvåor + drog på sig ett matchstraff, hade ett utspritt målskytte – men den för mig nye Jaromir Zaoral gjorde två mål.

UIK vann ju premiären mot Vindeln men här åkte laget på en tung förlust. Nu får laget två veckor på sig att hitta formen inför mötet med SPIF – som alltså satte 14 baljor på Obbola. Det lär bli en het tillställning!